fbpx

Župan občine Brežic Ivan Molan bi v prihodnosti investiral v aktivacijo in razvoj občine na družbenem in gospodarskem področju

Župan Občine Brežice Ivan Molan (Foto: zajem zaslona)

“Vesel sem in hvaležen za tako močno podporo občank in občanov, to je bila velika prednost, predvsem pa dober rezultat,” je uvodoma v tokratni Temi dneva povedal Ivan Molan, kandidat za župana Brežic. Njegovi načrti za Brežice so veliki, predvsem pa želi močno vlagati v razvoj in aktivacijo občine tako na družbenem kot gospodarskem področju.

“Še vedno je bilo malo premalo za zmago v prvem krogu, vendar sem prepričan, da mi bodo volivci in volivke izkazali podporo tudi v drugem krogu in mi s tem omogočili tudi nadaljnje delo za Občino Brežice,” je prepričan Ivan Molan in se veseli nadaljevanja projektov, ki so že v teku. Molan je povedal, da je Občina Brežice v zadnjih 20 letih zelo napredovala, naredila veliko premikov na boljše in začela kar nekaj projektov, hkrati pa je občina dobila tudi ogromno raznih priznanj od odvisnih slovenskih institucij, “kar nas je postavilo na vrh občin s transparentnim delovanjem”, je ponosen Molan.

Dobra gospodarska rast
Občina Brežice se po njegovih besedah lahko pohvali, da je okolju in mladim prijazna, prav tako pa dobitnica platinastega znaka v turizmu Green Destination, kar je razširilo njeno prepoznavnost tudi drugje, ne le v Sloveniji. Kot pozitivno Molan izpostavi tudi pozitivno priselitev prebivalstva in odpiranje podjetij, ki prebivalcem omogočajo zaposlitve na kakovostnih delovnih mestih, pri čemer omeni veliki podjetji avtomobilske in prehrambene industrije.

“Hkrati pa imamo izjemno veliko svojih podjetij, ki so inovativna in se razvijajo ter širijo svoje proizvodnje,” je poudaril Molan, saj je Brežice lahko pohvalijo z več kot 900 espeji, okoli 700 d.o.o., šestimi delniškimi družbami in 300 društvi, ki delajo v obeh sektorjih. “V Brežicah imamo že dolgo let nek poseben sistem dela, dejansko zadnjih 17 let, odkar sem župan, nismo ustvarjali koalicije in opozicije, ampak smo se dogovorili, da se vsi, ki želimo sodelovati, proporcionalno razdelimo na odbore,” je zadovoljen Molan, ki meni, da je njegova povezovalna vloga tukaj izjemno pomembna, hkrati pa je vesel, da je funkcioniranje drugače od državnega sistema in za zdaj pozitivno.

Molanov cilj je aktivacija Občine Brežice
Molan je povedal, da se je v zadnjih letih veliko investiralo tako v mesto in podeželje, njegov cilj pa je po tem močnem investicijskem ciklusu vrniti aktivno življenje, saj se je tudi na račun korone veliko zadev ustavilo. Zadal pa si je tudi drugi cilj, in sicer več pozornosti namenjene obravnavi krajevnih skupnosti, omenjene investicije bodo služile predvsem razvoju aktivnega življenja tako občank in občanov kot tudi razvoju gospodarstva.

Pogled na načrtovani most čez Savo (Foto: Občina Brežice)

Molan: sprejeti bi se moral razvojni zakon
“Nisem najbolj zadovoljen s tem, kar nuklearka dobiva trenutno, vendar gre bolj za potuho,”
znesek se po njegovem mnenju ne razdeli transparentno in pravično, Posavje je pomembna regija, ki bi morala biti v času energetske krize v ospredju. Meni še, da je treba razvijati bolnišnice, šole, fakultete in “sprejeti konkretni razvojni zakon”. 

“Kot športnik po duši, navajen sodelovanja in trdega dela tako v podjetju kot na kmetiji, prostovoljstva in sodelovanja v društvih ter z bogatimi izkušnjami pri vodenju, želim pri opravljanju županske funkcije predvsem nadgraditi prizadevanja občine v korist vseh občank in občanov občine Brežice. Verjamem, da je uspeh odvisen od našega sodelovanja. Na številne dejavnike v današnjem svetu sicer nimamo vpliva, vendar sem prepričan, da lahko s skupnimi močmi nadaljujemo z ustvarjanjem občine, prijazne za življenje vseh občank in občanov,” je med drugim tudi na svoji spletni strani o sebi zapisal Molan, ki si je za prioriteto v naslednjih letih postavil razvoj Brežic.

Ana Horvat