[Ekskluzivno] Okrožno državno tožilstvo zavrglo ovadbo, s katero je podpredsednik vrhovnega sodišča, Đorđević – Miki, želel utišati spletni portal Nova24TV!

Datum:

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lansko leto proti spletnemu portalu Nova24TV in reviji Škandal24 podal kazensko prijavo policiji, a je zdaj ovadbo ljubljanske policijske uprave okrožno državno tožilstvo zavrglo. Težava je bila glede poročanja o Đorđevićevem sinu, ki je ustrahoval in z nožem grozil sošolcem, Nova24TV pa si je ovadbo pri tem prislužila zgolj zato, ker je poročala o tem, da je Đorđević podal prijavo proti reviji Škandal24. Tudi mati omenjenega dečka je precej vplivna, gre namreč za vodjo službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču in nekdanjo sekretarko ministrstva za pravosodje Tino Brecelj. Tokrat pritiski za utišanje kritičnih medijev niso uspeli, le vprašanje časa je, kdaj in kako bo globoka država poskušala ponovno!

                   

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lani podal kazensko prijavo na policiji proti spletnemu portalu Nova24TV in mediju Škandal24, ker smo opozorili, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz Osnovne šole Poljane preganja medije, ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno si je dal Đorđević pod vlado Marjana Šarca še več duška in je zahteval popolno prepoved svobode medijev, saj naj očitno ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom. No, kazensko ovadbo Policijske uprave Ljubljana proti družbi Nova hiša, d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24TV, in proti direktorju podjetja Borisu Tomašiču je zdaj Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zavrglo.

Na svobodo medijev pritiskal tako, da je v zapor skušal spraviti celotno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24
Đorđević je sicer v zapor skušal spraviti celotno takratno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24, saj je poleg podjetja Nova Hiša in njenega direktorja prijavo podal tudi proti nekdanji odgovorni urednici Škandal24 Marjanci Scheicher in direktorju Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem Škandal24, Jožetu Biščaku. Razlog za vse skupaj je bil članek, ki smo ga objavili januarja 2018, v katerem smo razkrili, da je Đorđević po naših zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi sicer objavil portal Požareport, hkrati pa so vedenjske težave učenca potrdili tudi na šoli.

Obvestilo o zavrženju kazenske ovadbe

Đorđevićev sin ustrahoval sošolce in jim povzročal travme
“Deček z nožem ni zgolj utišal vodstva šole, ampak tudi večino medijev, ki o strahu in travmah, ki jih povzroča vrstnikom in njihovim staršem, niso poročali,” je pred tem pisal Škandal24. Mladostnik je po poročanju staršev, ki so o tem napisali pismo, v šolo takrat hodil oborožen z nožem in grozil, da bo vse pobil. Groženj so se toliko bolj bali, ker je z določenimi predmeti že pred tem poškodoval učence, ki so morali poiskati nujno medicinsko pomoč, kar se je zgodilo, čeprav ima učenec organizirano spremstvo.

Tina Brecelj (foto: STA)

Tudi dečkova mati Tina Brecelj je precej vplivna
Oba dečkova starša sta iz vplivnih sodniških krogov. Poleg očeta, drugega človeka vrhovnega sodišča, je imela v času Cerarjeve vlade pomembno mesto v državni upravi tudi njegova mati Tina Brecelj, ki je opravljala funkcijo državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje, pred tem pa je bila strokovna sodelavka na vrhovnem sodišču. Brecljeva je zdaj vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....