[Pisma – od zmage do zmage] Goloroki Kučan in sovražnik v gatah

Datum:

Slovenija se je od plebiscita pred tridesetimi leti močno spremenila. Tujerodni Slovenci so se integrirali – Magnifico se reklamira v slovenski narodni noši in z znano izjavo, da je bil v tistem malem odstotku ljudi, ki so bili proti osamosvojitvi. Čordić je olastninil Ivana Cankarja, ki so ga njegovi predniki umorili, Srbkinja Spomenka Diklić pa je razglašena za mater slovenskega naroda. Vsi trije vse to niso  iz neumnih desničarskih humanitarnih namenov, da bi dokazovali svojo privrženost domovini Sloveniji, ampak za domoljubni denar. Osamosvojitev se je še najbolj splačala Spomenki Diklić, ko je malo preko praga pubertete odšla v zasluženo upokojitev, saj je za zaustavljanje desnice storila usodno dejanje, ko je razbila Demos.

Za konec nekega leta se spodobi premisliti o naj dogodku, ali pa naj osebnosti. Pandemija in virus sta res močna dogodka, a kaj je to proti tistemu, kar smo ponosni nasledniki komunistov in Hude jame že dolgo pričakovali – da se tudi uradno osamosvojitvena zgodovina revidira.

Kdo drug kot javna hiša RTV nam je to omogočila z jagodnim izborom osamosvojiteljev, med katerimi zagotovo izstopa Milan Kučan. Dolgo je bilo krivično zamolčano, da se je Kučan osebno z golimi rokami zoperstavil eni najmogočnejših armad v Evropi, kot so govorili – to je JLA. Argumenti in dokazi za to obstajajo tudi na fotografijah, ki pa so še v izdelavi.

Razoroževanje vojske – osamosvojitveno dejanje komunistov
Taktika Milana Kučana je bila seveda udbovsko izjemna. Da bi obranil slovenski narod in svojo rit, kot grdo govorijo domobranci, je ob prvem žuganju generalov iz Beograda hitro rekel, da osamosvojitev Slovenije ni njegova intimna opcija. Ker so desničarji še kar silili z državo tisočerih sanj, je v času, ko so po cestah že vozili jugo tanki, hitro podpisal deklaracijo za mir, ki je napadla osnutek slovenske vojske in k temu dejanju tovariško komunistično pripravil tudi večino predsedstva države, kot na primer Cirila Zlobca, Dušana Pluta-Lubenico in Matjaža Kmecla. Edino Ivan Oman se klerikalno-desničarsko ni strinjal z odpravo slovenske vojske in uporom proti miloševićevski Jugoslaviji. Zanimiv je podatek, da vsaj polovica podpisnikov tiste deklaracije, zadnje čase podpisuje množico antijanša peticij. Zgodovinsko gledano je seveda to bil, v tistem trenutku leta 1991, akt veleizdaje, po revidiranju pa je jasno, da je šlo za taktiko varanja sovražnika, ki je tako lažje Slovence razdelil med naše in nenaše in naredil izjemen spisek 500 Slovenk in Slovencev, ki bi jih pospravili v znana geografska letovišča partije v Kočevskem Rogu. Tem petstotim so v CK ZKS, kjer so s pomočjo udbe spisek pripravljali za Beograd, rekli  izdajalci samoupravne socialistične Jugoslavije pod vodstvom Josipa Broza, ki je sicer bil že desetletje mrtev, a še kako prisoten. Komunisti se namreč po smrti vračajo kot zombiji, zato so večni in ni res, da so izginili, da ni nobenega več, kar neodgovorno širijo celo nekateri člani naše partije. V smislu revidiranja zgodovine zato lahko namignemo, da je bila Tanja Fajon v prejšnjem življenju moskovska dopisnica KGB-ja, po ponovnem komunističnem učlovečenju, pa je postala nosilka trdorokerske partije z imenom fajonizem.

Spomenka Hribar z Milanom Kučanom (Foto: STA)

Zagotovo najpomembnejše osamosvojitveno dejanje je bil akt razoroževanja slovenske teritorialne obrambe, ko je Milan Kučan tri dni vedel, kaj se dogaja in je molčal, s čimer je generalom JLA in Slobodanu Miloševiću med vrsticami požugal, da se bo slovenski narod tudi golorok uprl mogočni sili, kar se je tudi zgodilo. Takrat in še danes janšistične diktatorske ideološke sile Kučana označujejo kot primarnega nosilca veleizdaje, po zgodovinskem revidiranju pa je znano, da Kučan o JLA razoroževanju TO ni vedel ničesar, razen od prvega dne dalje. Ko je menil, da je akcija mirovne deklaracije uspela, pa je ukazal prepoved razoroževanja. Ne morem si niti zamisliti, da bi takratna slovenska vojska imela vse orožje, ker potem ne bi bilo desetdnevne slovenske vojne, ampak dvodnevna, iz Kopra pa ne bi odpeljala ladja agresorjev, ampak bi ti šli peš v gatah. Čista desničarska dehumanizacija.

Vinko Vasle

Sorodno

Zadnji prispevki

Trumpova vnukinja razkrila, kakšen je njen dedek v resnici

Najstarejša hči Donalda Trumpa mlajšega, Kai Madison Trump, je...

Drama v Srbiji: Ubit in ranjen policist, osumljenec trdi, da so mu ukradli identiteto

Po umoru srbskega policista se je v Srbiji pričelo...

Kar 89 % Kubancev živi v ekstremni revščini, le 15 % jih dobi obrok trikrat dnevno

Zaskrbljujoča študija, ki jo je v torek objavil kubanski...