Pismo predsednici Evropske komisije o podpori komunističnih zločinov s strani evropske poslanke Tanje Fajon

Datum:

Od 2021 bo zgoraj omenjena slovenska poslanka Evropskega parlamenta, gospa Tanja Fajon  prevzela važno mesto pri upravljanju s proračunskimi sredstvi EU namenjenih za azil in migracije. Pred kratkim je gospa Fajon prevzela v Sloveniji vodenje politične stranke SD, ki se sicer imenuje Socialni demokrati, je pa direktna naslednica Slovenske komunistične partije. Pred političnimi spremembami v Sloveniji se je imenovala Zveza komunistov Slovenije. Politično delovanje gospe Fajon, se v Sloveniji ocenjuje kot nega marksizma. To se izraža posebno v tem, da izkazuje javno pripadnost zločincem titovega komunizma. Na priloženi fotografiji je v spremstvu svojih strankarskih kolegov, ko se je poklonila pred spomenikom zločinca Borisa Kidriča, katerega nekateri primerjajo celo z nacistom Goebbelsom. Kidrič je bil vodilni strankarski funkcionar in za vse umore političnih nasprotnikov med in po vojni soodgovoren. Za Nemce so bila pripravljena posebna taborišča, v katerih so, posebno ženske in otroci umirali od lakote in bolezni. Eden takšnih krajev je bil celo poimenovan po morilcu Kidriču.   

                   

Številni svojci umorjenih v Sloveniji še danes trpijo, ker to poglavje naše žalostne zgodovine ni bilo še zadovoljivo obravnavano. Posledica tega je, da še vedno stojijo na različnih mestih po Sloveniji skulpture teh zločincev in so pogosto cilj romanja zagovornikov komunističnih zločinov.

Ta del zgodovine še ni bil dovolj obravnavan v Sloveniji. Celo v šolskih knjigah se komunistična revolucija še vedno obravnava kot osvobodilna vojna proti tujim agresorjem. Da to ni bila osvobodilna borba priča preko šesto morišč in grobišč po vsej Sloveniji. Žalostno dejstvo je tudi, da je ta revolucija stala več življenj, kot teror okupatorjev.

Jaz Vas poznam kot razumno nemško političarko. V času mojega večletnega bivanja v Nemčiji sem z velikim občudovanjem sledil temu, kako je Nemčija obdelala zločine iz preteklosti. Nas to še čaka. Ugotavljam pa, da je našo situacijo zelo težko predstaviti tistim ljudem v Evropi, ki  že od leta 1945 uživajo v svobodi in demokraciji. Mi prosimo za več razumevanja za tiste, ki so morali na to čakati še naslednjih 45 let.

Jaz bi Vam bil zelo hvaležen, če boste to zadevo preverili, da ne bodo ljudje, ki zagovarjajo teror in zločine, še nagrajeni z dobro plačanimi pozicijami v Bruslju. Gospa Tanja Fajon kaže tudi doma v Sloveniji svojo razdirajočo stran, saj podvzame vse kar je mogoče, da bi odstranila vlado, ki dobro deluje v zadovoljstvo večine prebivalstva.

S potrebnim spoštovanjem

Franci Kindlhofer

 

Ker nisem še dobil odgovora, sem jo danes na to opomnil s naslednjim pripisom:

Spoštovana gospa predsednica dr. von der Leyen,

28. oktobra 2020 sem Vam poslal to pošto. Na Vaši spletni strani piše, da lahko pričakujem odgovor v štirih dneh. Jasno mi je, da to v tem slučaju ni mogoče, ampak pričakujem odgovor v kratkem.

Te dni je pismo našega predsednika vlade Janeza Janše, ki ga je naslovil na EU, v skrajnem levem taboru povzročilo veliko razburjenje. Ampak EU se bo morala v bodoče tem nerešenih zadevam v nekdanjih komunističnih državah posvetiti. Jaz vsekakor zagovarjam pravno državo, ampak samo finančni pritisk nas ne bo privedel dalje, ker bi to pomenilo grobo vmešavanje v notranjo politiko dotične države. Seveda se mora paziti na to, da se prepreči korupcija in nesmotrno trošenje denarja.

Gospoda Janeza Janšo poznam od začetkov osamosvajanja in demokratizacije Slovenije, kot zmernega a odločnega politika proti vsaki diktaturi. Ravno zaradi tega je stalno cilj neupravičenih napadov iz komunističnega tabora, katerega vodi gospa Tanja Fajon, katero sem že omenil zgoraj.

Prisrčne pozdrave iz Slovenije

Franci Kindlhofer

Sorodno

Zadnji prispevki