Luka Mesec še vedno ni odstopil s funkcije poslanca in zakaj je nujno pod drobnogled vzeti protiustavno delovanje Levice

Datum:

Poslanec protiustavne stranke Levica še vedno ni odstopil po tistem, ko mu je poslanec SDS Jure Ferjan dokazal, da imajo svoje kadre v slovenskih državnih podjetjih. Prav tako je nujno vzeti pod drobnogled protiustavno delovanje in program Levice, zaradi česar v Slovenski demokratski stranki in Novi Sloveniji zahtevajo izredno sejo državnega zbora. 

Na torkovi seji državnega zbora je poslanec Levice Luka Mesec v razpravi s poslancem SDS Juretom Ferjanom obljubil, da bo odstopil z mesta poslanske funkcije, če se mu bo dokazalo, da ima Levica svoje kadre v slovenskih državnih podjetjih. Ferjan mu je nemudoma odgovoril, da je njihov vidni član Branimir Štrukelj, prav tako član nadzornega sveta Modre zavarovalnice. Do danes, kljub obljubam Mesca, ta še ni odstopil.

Veliko pozornost je potrebno nameniti stranki Levica, ki ima v svojih programskih točkah številne protiustavne zahteve. Tam med drugim glorificirajo oktobrsko revolucijo, enega največjih zločinov v zgodovini človeštva, NOB ter predstavljajo nevarnost za svobodno podjetništvo. V strankah SDS in NSi so tako zahtevali izredno sejo DZ, na kateri bi obravnavali program Levice, saj ta po njihovem kaže na možnost protiustavnega delovanja. V SDS so pri tem poudarili, da je upravičeno pričakovati, da ustavo spoštujejo vse stranke, tiste, ki je ne, pa bi zato morale prevzeti odgovornost.

Zavzemanje za socializem je protiustavno
Ustava zavezuje vse in vsakogar, kar še posebej velja za parlamentarne stranke. V Sloveniji imamo parlamentarno stranko, ki se javno zavzema za omejitev kapitalizma, za uvedbo socializma, za zaplembo premoženja,” je kot pojasnilo o odločitvi stranke SDS za vloženo zahtevo danes v izjavi za medije v DZ dejal poslanec SDS Branko Grims.

Na sejo, na kateri bi po predlogu SDS in NSi sprejeli priporočilo vsem državnim organom, naj okrepijo aktivnosti pri spremljanju, obravnavi in preprečevanju poskusov rušenja parlamentarne demokracije in drugih ustavnih temeljev, so povabili tudi notranjega ministra Aleša Hojsa, obrambnega ministra Mateja Tonina ter šefa Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janeza Stuška.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...