“Wokeism” v praksi: Univerza Rutgers se je opravičila palestinskim študentom, podpornikom Hamasa

Datum:

Univerza Rutgers s sedežem v ameriški zvezni državi New Yersey se je morala javno opravičiti podpornikom Hamasa in Palestine. A se je kmalu razkrilo, da je omenjena skupina študentov, večkrat javno izražala antisemitska stališča in sovražnost do Izraela.

Izjavo sta podpisala kancler Christopher Molloy in izvršna prodekanica za raziskave in akademske zadeve Francine Conway. Govorilo se je o tem, da so zadnji boji med izraelskimi obrambnimi silami (IDF) in palestinsko militantno skupino Hamas, povzročili “smrt otrok in odraslih ter množično razseljevanje državljanov v regiji Gaza in izgube življenj v Izraelu.”

Univerzitetna aktivistična skupina Študenti za pravičnost v Palestini (SJP) je naslednji dan objavila svojo izjavo, v kateri je univerzitetne uradnike obtožila, da ne upoštevajo, “v kolikšni meri so bili Palestinci brutalni zaradi izraelske okupacije in bombardiranja Gaze. “SJP je razkril Molloya in Conwaya, ker v njuni izjavi ne uporabljata besed “Palestina” in “Palestinec”, in trdil, da “je ni mogoče ločiti od razširjenih poskusov povezovanja antizionizma z antisemitizmom in iztiri palestinskih glasov in aktivizma” poroča RT.

Še en primer, ko se morajo nedolžni opravičiti, ker napišejo resnico
Gre le za še enega izmed mnogih primerov, ko večinski globalni mediji podpirajo zgodbo o “romantični” Palestini. Z veliko težavo zapišejo, da osrednji problem predstavlja teroristična skupina Hamas, ki vlada v Gazi že dolgo desetletje. Mediji jih raje imenujejo militantna milica ali pa o Hamasu pišejo kot o vojaškem krilu, ki je nastalo kot odgovor na okupacijo Gaze.

A ne gre za nič drugega, kot za teroristično skupino, ki ima močno podporo v Iranu, Katarju in Združenih arabskih emiratih. Pred časom je nemški medij Deutsche Welle poročal, da so Katarci, teroristični skupini Hamas med leti 2012 in 2013 namenili 1,2 milijarde evrov. Zato vam ne sme biti čudno, da je prav katarska televizija Al Jazzera (arabski CNN) tista, ki v svet pošilja manipulativne informacije o Hamasu ter jih predstavlja kot največje žrtve.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....