[Video] Kako Tanja Starič ni ostala mirna med odgovorom ministra Aleša Hojsa: Glasno je vzdihovala, stokala in vzklikala: “Dobro, dobro …”

Datum:

V sredini oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič spregovoril o Odmevih na TV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Starič odločno prekinila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ko je ta omenil odgovornega urednika Mladine Grego Repovža. Tomašič in Jože Biščak sta zdaj RTV Slovenija pozvala, da veljajo enako visoki standardi kot za Mladino tudi za zaščito ostalih medijev in novinarjev. To pa še ni vse, Staričeva niti med odzivom ministra Hojsa ni ostala mirna, glasno je namreč vzdihovala, stokala in vzklikala: “Dobro, dobro …” V oddaji je Tomašič komentiral tudi delovanje POP TV, ki v teh dneh dela reklamo za A1 in na podlagi njihovih nezanesljivih podatkov zavaja javnost ter blati vlado.

                   

V sredini oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič uvodoma poudaril, da se vlada uspešno bori proti epidemiji novega koronavirusa skupaj z vsemi, ki pomagajo, torej zdravniki, prostovoljci in policisti. Vlada tako že sprošča nekatere ukrepe, od srede naprej so na primer odprti muzeji, knjižnice in galerije. A mnogi od teh javnih zavodov so ostali zaprti, saj se niso bili sposobni odpreti čez noč. Kritičen pa je bil Tomašič do napovedi, da bodo lahko restavracije in kavarne ponovno odprle svoje terase: “To je pa po mojem pretirano škodljivo, namreč ljudje bodo začeli hoditi na kavice, se družiti in mešati med sabo in virus se bo pričel širiti.” Če ne bomo mogli na kavico, točeno pivo ali karkoli, v restavracijo ali bife, ne bo po Tomašičevih besedah nič hudega. Vlado je tako pozval, naj ne prehiteva.

Tomašič in Biščak RTV Slovenija pozvala, da veljajo enako visoki standardi kot za Mladino tudi za zaščito ostalih medijev in novinarjev
V nadaljevanju je Tomašič spregovoril o Odmevih na TV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Starič odločno prekinila ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ko je ta omenil odgovornega urednika Mladine Grego Repovža.

“A ste vi resni?! Če ste, jaz in Jože Biščak sva na urednico informativnega programa Manico Ambrožič naslovila odprto pismo, v katerem pričakujeva, ne zahtevava, ne spodobi se, da nekdo, ki vas plačuje nekaj zahteva, da je to kriterij za naprej,” je povedal Tomašič.

Od sedaj naprej namreč Tomašič in Biščak pričakujeta, da bo vsakič, ko bo kdo v studiih nacionalne televizije omenil katerikoli medij in kateregakoli novinarja in grdo govoril o njem, voditelj to takoj prekinil in povedal, da to ni res.

Mediji Nova24TV, Nova24TV.si in Demokracija na primer niso nezakonito financirani in zdaj, ko urednica to ve, se pričakuje, da bodo to voditelji tudi jasno povedali v studiih: “Če bo kdo rekel, da širimo sovražni govor, ga je treba takoj prekiniti. Če bo kdo povedal, da smo v lasti ali pa blizu SDS to ni res, mi smo delniška družba ali d.o.o. in delamo samostojno.” V prihodnosti se tako pričakuje, da bo ta visok standard, ki so ga na TV Slovenija postavili za zaščito medijev in novinarjev veljal tudi za ostale in ne le za prijateljske medije, ki jim RTV Slovenija nakazuje po več deset tisoč evrov letno, tako kot na primer Mladini.

A to še ni vse. Hojs je v nadaljevanju skušal povedati: “Ne, nikakršna grožnja. Jaz samo govorim, da vsi tisti, ki so v petek, soboto in nedeljo pozivali na javno zbiranje tam, kjer to ni dovoljeno, ki so na Trgu republike govorili, da je koronavirus ‘fake’ in, da je obstaja, da je vlada tista, ki jih zavaja …” Staričeva je pa medtem ni mirno poslušala njegovega odgovora, pač pa je med tem glasno vzdihovala, stokala in vzklikala: “Dobro, dobro …” Kot je pojasnil Tomašič, ima Staričeva med vodenjem v ušesu slušalko in najverjetneje se je iz režije kateri od njenih nadrejenih nad njo pričel dreti: “Ustavi ga! Ustavi ga!”

POP TV v teh dneh dela reklamo za A1 in na podlagi njihovih nezanesljivih podatkov zavaja javnost
V nadaljevanju je Tomašič spregovoril še o programu POP TV družbe Pro Plus, ki jo vodi Pavel Vrabec. Ta na svoje drugo podjetje brez zaposlenih prečrpava na leto 700 tisoč evrov: “Ne vemo, kaj dela in kako, ampak ta firma je zelo uspešna, ena najuspešnejših po prihodkih na zaposlenega!” Tudi POP TV v teh dneh nadaljuje s kritiziranjem vlade in vztrajno trdijo, kako so ukrepi pretirani. Med drugim so v uredništvu pridobili podatke o gibanju od mobilnega operaterja A1. Ta družba je zdaj deležna velike reklame znotraj informativnih programov na POP TV, pa čeprav so njihovi novinarji sami priznali, da ne gre za zanesljive podatke.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...