[Video] Madžarsko tožilstvo pripravlja obtožnico Sorosa zaradi grozodejstev v holokavstu

Datum:

Madžarsko tožilstvo pripravlja obtožnico proti 92-letnemu madžarsko-ameriškemu financerju levičarjev Georgeu Sorosu zaradi pomoči pri umoru več tisoč Madžarov med nacistično okupacijo med drugo svetovno vojno. Spomnimo, da je Sorosa odlikoval nekdanji predsednik države Milan Kučan.

Po navedbah vira na tožilstvu v Budimpešti na Madžarskem bo George Soros obtožen “zavestne in namerne” pomoči pri umorih madžarskih Judov v Budimpešti od septembra 1942 do januarja 1943.

Vlada predsednika vlade Viktorja Orbana si prizadeva za pravico za zgodovinske zločine, ki so jih zagrešili madžarski nacistični kolaboranti, Soros pa naj bi se s svojim bogastvom in financiranjem levičarjev že desetletja skrival v “ozadju”. Orban sicer že dolgo opozarja na Sorosov škodljivi vpliv na družbo. “Evropa ne sme podleči Sorosovi mreži,” je nedavno zapisal.

Udeležen v holokavstu
Soros se je rodil leta 1930 v judovski družini na Madžarskem, holokavst pa je preživel s sodelovanjem z nacisti. Za svoja dejanja sploh ni pokazal obžalovanja, saj je leta 1988 v oddaji 60 minut povedal, da če tega ne bi storil on, bi to tako ali tako storil nekdo drug. Ovajanje kasneje pomorjenih sonarodnjakov nacistom je tako brez obžalovanja priznal že pred leti.

Mediji so pred kratkim sicer poročali, da je Soros 5. marca letos izginil, pričakovali so, da se bo udeležil konference v Ženevi, vendar ni prišel, a se je novica izkazala kot netočna. Tožilstvo meni, da je kljub visoki starosti sposoben za sojenje, vendar bo primer zadržan do aretacije. Ameriški “strokovnjaki” za preverjanje dejstev so Sorosa redno branili pred trditvami, da je bil v najstniških letih nacist. Vendar pa te iste preverjevalce dejstev delno ali v celoti financira Soros, zato pri poročanju o njem niso ugotovili tega navzkrižja interesov.

Soros je leta 1993 ustanovil fundacijo Open Society Foundation, ki spodbuja skrajno levičarske vrednote in odprte meje po vsem svetu. Laura Silber, tiskovna predstavnica fundacije, je za USA TODAY povedala, da je trditev, da je Soros pomagal nacistom, “stoodstotno napačna”, kljub dejstvom da je to sam pred leti že priznal.

Tudi slovenska levičarska elita je povezana s Sorosem. Spomnimo, da je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič priznala, da je prejemala štipendijo s strani globalističnega milijarderja, na seznamu Sorosovih plačancev v fundaciji Open Society, ki načrtno destabilizira Evropo, sta se znašla tudi Ivo Vajgl in Tanja Fajon. S strani Milana Kučana pa je Soros celo prejel odlikovanje za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....