[Video] “Nov obraz bo nova napaka”, sta se Erjavec in Šarec še eno leto nazaj po gostilniško sporekla na predvolilnem soočenju, sedaj pa drug drugemu krijeta hrbet!

Datum:

Nov obraz bo nova napaka, ker potrebujemo izkušene ljudi. Vemo, kakšne so razmere v svetu,” je Karl Erjavec na predvolilnem soočenju leta 2018 očital povzpetniškemu Marjanu Šarcu. Ob tem se je Erjavec obregnil tudi ob to, da v Kamniku, kjer je takrat še bil župan Šarec, ne vidi nobenega napredka. Erjavcu Šarec ni ostal dolžan … Toda nekaj mesecev kasneje sta že bila skupaj v vladi.

Odnos med Šarcem in Erjavcem ni bil vedno tako rožnat. Še eno leto nazaj sta se v predvolilni kampanji za parlamentarne volitve sporekla na enem izmed soočenj. Erjavec je pri tem opozoril na negativne vidike morebitne Šarčeve izvolitve. Dejal je: “Nov obraz bo nova napaka, ker potrebujemo izkušene ljudi. Vemo, kakšne so razmere v svetu.” Ob tem se je Erjavec obregnil tudi ob to, da v Kamniku, kjer je takrat še bil župan Šarec, ne vidi nobenega napredka. Erjavcu Šarec ni ostal dolžan, saj je opozoril na težave, ki jih je kot župan imel z ministrico za okolje in prostor iz kvote DeSUS-a, Ireno Majcen. Najbolj žalostno pri vsem skupaj je bilo, da je celoten dialog potekal na nivoju gostilniške debate, s čemer sta glavna akterja sprožila val posmehovanja. To, da je samo leto po omenjenem soočenju situacija na relaciji Šarec-Erjavec popolnoma drugačna, še enkrat znova potrjuje, da v slovenskim politikom še kako primanjkuje načelnosti. Nekaj mesecev po soočenju sta bila namreč že koalicijska partnerja.

Šarec in Erjavec uigrano sodelujeta pri vlečenju Slovencev za nos
Več kot očitno je, da Šarec in Erjavec med seboj uigrano sodelujeta pri vlečenju Slovencev za nos ter drug drugemu krijeta hrbet. To se je jasno pokazalo tudi v zadnjih tednih, ko je Erjavec ravno po Šarčevi zaslugi obdržal svoj ministrski stolček kljub temu, da je Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) razkrila, da je zlorabil OVS MORS s tem, ko je izdal ustno odredbo za nezakonito vohunjenje za brigadirjem Miho Škerbincem. Po omenjenem dogodku je Erjavcu podporo odpovedal celo Sindikat vojakov slovenske vojske (SVS), ki se je odločno postavil na Škerbinčevo stran. Tudi to pa ni prepričalo Šarca, ki se je v omenjenem primeru ovil v molk. Naš vir trdi, da zato, ker je od Erjavca Šarec kot nastopajoči komedijant pred več leti dobil plačilo “na roke” in se tako izognil plačilu davka. Sporno naj bi bilo plačilo za Šarčev nastop ob Erjavčevem 50. rojstnem dnevu junija 2010. Šarca so takrat najeli pri stranki DeSUS, pri čemer je bil posrednik njen takratni generalni sekretar Ljubo Jasnič. Ta se je zgrozil, ko je izvedel, da želi Šarec za omenjeni nastop zaračunati kar 800 evrov. Za kakšno ceno so se kasneje dogovorili, ni znano.

https://twitter.com/Allvis5/status/1133788491224166401

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...