Viktor Orban in Jordan Peterson enotno: Nezakonite migracije so nevarne in povsem nepotrebne, politična korektnost onemogoča plodne razprave v javnem življenju!

Datum:

Madžarski premier Viktor Orban je v četrtek zjutraj v samostanu Carmelite v Budimpešti sprejel kanadskega politologa in profesorja psihologije Jordana Petersona, ki si je pridobil status zvezdnika med znanstveniki. Ta je sicer v madžarsko prestolnico prispel kot gost na Brain Bar festivalu, kateri vsako leto gosti okrog 100 intelektualcev, ki debatirajo glede najpomembnejših vprašanj s katerimi se bomo soočali v prihodnosti.

                   

Na neformalnem srečanju uglednega kanadskega učenjaka in madžarskega predsednika vlade je razprava tekla glede aktualnih političnih izzivov, med drugim sta govorila o nezakonitih migracijah. Po prepričanju obeh so nezakonite migracije povsem nepotrebne in nevarne, politična korektnost pa je tista, ki onemogoča plodne razprave v javnem življenju in kot taka predstavlja “izum majhne skupine ideološko motiviranih ljudi”.

Grozote komunizma izgubljajo pomen
Na srečanju sta Orban in avtor uspešnice 12 pravil za življenje Peterson spregovorila glede nedavnega fenomena, ko se zdi, da grozote komunizma izgubljajo svoj pomen. V tem kontekstu sta opozorila na govor predsednika Evropske komisije Jean-Claude Junckerja, ki je iskal izgovore za Karla Marxa, na delih katerega temelji komunističnega ideologija. To sta opisala kot sramotno in šokantno, poroča Hungary journal.

Foto: Twitter

Brain Bar festival je bil prvič organiziran leta 2015 kot platforma, kjer kjer udeleženci razpravljajo o vprašanjih, povezanih s prihodnostjo posameznikov, skupnosti in celotnega človeštva. V letu 2018 se je dogodka udeležilo več kot deset tisoč ljudi; prenos v živo je spremljalo več kot 38 tisoč gledalcev po vsem svetu.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...