Maduro oborožuje tolpe za ustrahovanje: Do leta 2020 bo v državi štiri milijone oboroženih levičarjev!

Datum:

Venezuelski diktator Nicolas Maduro izkorišča svoj monopol nad lastništvom strelnega orožja v državi za oboroževanje milijonov civilistov. V nedeljo je namreč napovedal, da si želi, da bi se do konca leta 2020 število oboroženih socialistov dvignilo na 4 milijone. Chávez in Maduro sta vrsto let uporabljala oborožene tolpe, znane kot “kolektivosi”, za ustrahovanje, napadanje in ubijanje protisocialističnih disidentov.

V času zdaj že pokojnega diktatorja Huga Cháveza, leta 2012, so civilistom prepovedali lastništvo pištol. Maduro je vrsto let zavestno kršil zakon, saj je svojim socialističnim podpornikom brezplačno izročal strelno orožje, s čimer je prispeval k ustvarjanju gverilcev, ki nadlegujejo disidente in jim grozijo.

V zadnjem mesecu je prispeval k vzpostavitvi socialistične “milice”, ki mu odgovarja neposredno. Prejšnji teden je povedal, da je zbral 3 milijone članov milice in da jih še naprej “šteje”. Maduro pravno gledano ni vodja venezuelske vlade že od januarja, ko je državni zbor uporabil svoje ustavne pristojnosti za inavguracijo Juana Guaidója za začasnega predsednika Venezuele, in sicer po lažnih volitvah maja 2018, s katerimi se je Maduro obdržal na oblasti. Guaidó še ni uspel prevzeti predsedniške palače in nobene predsedniške dolžnosti, poroča Breitbart.

Propagandni stroj v službi Madura
Madurovi socialisti nadzorujejo vojsko, za katero strokovnjaki verjamejo, da deluje kot sindikat organiziranega kriminala z drogo, toda razvoj alternativnih gverilcev kaže, da Maduro izgublja zaupanje v vojaško vodstvo in zmanjšuje njegovo moč preko ločene, ilegalne vojske. Državno propagandno omrežje VTV je na ukaz Madura v nedeljo predvajalo njegov javni nastop, v katerem se je pohvalil, da je, odkar se je zadnjič pojavil pred televizijskimi zasloni, posodobil svojo nezakonito vojsko, rekrutiral je namreč še dodatnih 300 tisoč “miličnikov”.

Foto: epa

Oborožene tolpe so čedalje bolj pogosta praksa samodržcev
Maduro je napovedal napredek in poudaril, da 4 milijoni oboroženih civilistov predstavljajo cilj za leto 2020. Po njegovih besedah je preko 3 milijone oboroženih civilistov razdeljenih na več kot 14 tisoč “popularnih” baz. Po zaslugi Madura na tisoče ropotajočih, smrtonosnih socialističnih tolp grozi disidentom po vsej državi, čeprav nimajo zakonske pravice do posedovanja orožja. Iran, eden od Madurovih najbližjih zaveznikov, je podobno oblikoval smrtonosno teroristično vojsko v sosednjem Iraku in pozneje tam prisilil vlado, da jo legalizira.

Chávez in Maduro sta vrsto let uporabljala oborožene tolpe, znane kot “kolektivosi”, za ustrahovanje, napadanje in ubijanje protisocialističnih disidentov. Maduro do leta 2017 ni odkrito oboroževal socialistov, takrat pa je napovedal, da bo izročil 400 tisoč kosov strelnega orožja vsem, ki so zvesti njegovemu režimu, kar predstavlja kršitev Chávezovih zakonov o nadzoru nad strelnim orožjem. Tedaj je trdil, da želi oborožiti milijon ljudi, od tedaj se je število oboroženih kar potrojilo.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...