Marmor Hotavlje že šesto leto razstavlja na največjem šovu jaht na svetu

Datum:

Monaco Yacht Show v prestolnici prestiža vsako leto na enem mestu zbere navtične navdušence, vse od lastnikov superjaht in oblikovalcev pa do arhitektov in znanih osebnosti. Sejem namreč obiščejo tudi bogati in slavni, filmski igralci, monaški princ, šejki in svetovno priznan oblikovalec jaht Dan Lenard. Z njim sodelujejo največji proizvajalci sestavnih elementov jaht, med njimi je tudi Marmor Hotavlje.

Vodilno kamnoseško podjetje bo letos že šesto leto prisotno z razstavnim prostorom, in sicer tik ob marini Port Hercul. V marini se v sklopu sejma predstavlja na desetine superjaht, daljših od 80 metrov, in kamnite elemente slovenskega družinskega podjetja, ki se ponaša z več kot 300-letno tradicijo, je možno najti praktično na vsaki izmed njih. Samo v zadnjem letu so jih na dolg seznam uspešno zaključenih superjaht dodali še 10, od tega najdaljša meri kar 138 metrov. Izjemni izdelki, ki dosegajo meje možnega, v večini primerov ostajajo skrbno varovana skrivnost, ki jo poznajo samo hotaveljski kamnoseki in tisti, ki imajo to čast, da jih lahko občudujejo od blizu.

Marmor Hotavlje ima dve desetletji izkušenj v segmentu izdelovanja jaht. Gre za zelo nišno industrijo, ki je zaradi tega zelo zahtevna in edinstvena. “Zahteva številna potrdila, restrikcije glede teže in druge predpise, vendar je to na koncu področje, kjer si želite biti. Delo na najboljših projektih na svetu, z najboljšimi ladjedelnicami, arhitekti in oblikovalci, za najprestižnejše stranke,” je povedal Blaž Hren, vodja službe projektov. Še preden je podjetje prodrlo na ta trg, je bilo prisotno na številnih luksuznih izdelkih po vsem svetu in zaradi tega ni trajalo dolgo, da je postalo ponudnik rešitev v kamnu za super jahte, na katerega so se vsi obračali. Podjetje je v kamnu vedno videlo nekaj več, zato je vizionarsko usmerjeno v še zahtevnejše projekte.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...