Matevž Tomšič: Svet RTV spominja na CK severnokorejske partije

Datum:

“Ne gre za nikakršno “depolitizacijo”, o kateri so govorili vladajoči. To je bila zgolj neka dimna zavesa. Očitno so želeli postaviti neki okvir, da bodo oni obvladovali vse. A če pogledamo že same seje tega novega Sveta, ni nobene pluralnosti. Te debate so podobne kot na Centralnem komiteju severnokorejske komunistične partije. Večina odločitev se sprejme brez glasu proti, brez kakršne koli diskusije, brez soočanja mnenj,” je v svojem imenu dejal predsednik ZNP-ja Matevž Tomšič. 

                   

Kot smo že poročali, se na RTV Slovenija odvija “Noč dolgih nožev”. “Depolitizirano” vodstvo javnega servisa izvaja minirevolucijo in obračunava z “notranjim sovražnikom”. “Eksekucije” izvaja bivša dopisnica iz Nemčije Polona Fijavž, po novem vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa RTV. Revolucionarno vodstvo se je med drugim spravilo nad oddajo Arena. Svojemu početju pravijo kadrovska “osvežitev”. Po domače: dosedanjega voditelja Igorja Pirkoviča so dali na stranski tir, zamenjali pa ga bodo z ideološko bolj ustreznimi kadri. Kakšen vik in krik bi nastal, če bi kdo v prihodnje malce “osvežil” javno hišo in podobno ravnal s kakšno Polono … Odslej bodo na Areni govorili le še o poplavni obnovi, očitno zato, da se ne bi govorilo o nesposobnosti vlade Roberta Goloba in njegovih zakulisnih aktivnostih na področju energetike (tukaj). Tudi o drugih aktualnih zadevah, kot so čakalne vrste v zdravstvu, migrantska problematika, kanal C0, davki itd., odslej v oddaji ne bo prav veliko povedanega.

Svet RTV deluje kot CK severnokorejske partije: ni diskusije, ni glasov proti!
Upamo, da bodo imeli od prenovljene oddaje “Arena, pogled naprej” kakšno korist vsaj tisti, ki so ostali brez strehe na glavo … Podobna usoda kot Areno in Pirkoviča naj bi v kratkem doletela tudi oddajo Pričevalci z voditeljem Jožetom Možino. Zadevo je v svojem imenu komentiral predsednik Združenja novinarjev in publicistov Matevž Tomšič: “Ne gre za nikakršno “depolitizacijo”, o kateri so govorili vladajoči. To je bila zgolj neka dimna zavesa. Očitno so želeli postaviti neki okvir, da bodo oni obvladovali vse. A če pogledamo že same seje tega novega Sveta, ni nobene pluralnosti. Te debate so podobne kot na Centralnem komiteju severnokorejske komunistične partije. Večina odločitev se sprejme brez glasu proti, brez kakršne koli diskusije, brez soočanja mnenj.” In očitno je tudi vodstvo, ki so ga postavili takšno – izjemno politično enobarvno, še opaža Tomšič. Očitno se je javne ustanove polastila skupina skrajnih levičarskih aktivistov, ki želijo odstraniti vse, ki niso na njihovi ideološki valovni dolžini in blizu stranke Levica. Na odgovor Društva novinarjev Slovenije še čakamo.

Vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa RTV Polona Fijavž izvaja kadrovske “eksekucije” znotraj javne hiše. (Foto: RTV)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...