Mediji proti upokojencem in napovedanemu protestu sprožili pravo vojno

Datum:

Pred velikim protestom upokojencev, ki bo v sredo, 1. marca, poteka prava mala vojna proti aktivnim udeležencem shoda.

Tisto, kar je včasih počela UDBA, danes počenjajo novinarji POP TV. Novinar Žiga Bonča, voditelj oddaje 24ur, namreč raziskuje aktivne udeležence shoda. Tako ga zanima organizator avtobusnega prevoza iz Maribora. Kdo stoji za njim. Ali je kdo za to delo plačan. Koliko potnikov se je prijavilo in podobno. Vprašanja, ki jih je v času komunizma zastavljala nekdanja služba državne varnosti tistim, ki se niso pokorili komunističnemu režimu nekdanje Jugoslavije.

V društvu – inštitutu 1. oktober – zoper tak način zasliševanja ljudi, ki aktivno pomagajo pri shodu upokojencev in vršenje pritiska na njih najodločneje obsojajo. In poudarjajo, da nihče ni dolžan dajati komurkoli kakršnikoli podatkov o številu ali imenu potnikov, številu avtobusov ali izdajati, kateri avtobusni prevozniki bodo potnike vozili na shod. Metode, kakršnih se poslužuje POP TV, so nezaslišane in nedostojne ter nevredne novinarskega poklica,” so še poudarili v društvu, ki ga vodi Pavle Rupar.

V društvu ponovno poudarjajo, da je odhod iz Maribora na shod individualne narave. In da se prevoza z organiziranim avtobusom udeleži, kdor želi. Avtobusa, cene prevoza, števila potnikov nam nikoli ne bo določil noben novinar!  Prav tako nam ne bodo diktirali, kaj bodo ljudje počeli v svojem prostem času. In očitno bo zaradi lažnega poročanja, nadlegovanja in nedostojnega zasliševanja potrebno sprožiti še kakšno kazensko ovadbo, kot je bilo sprožena zoper RTV Slovenija in oddajo Tarča. Za konec v iniciativi Glas upokojencev, društva 1. oktober sporočajo: “NE BOSTE NAS UTIŠALI!!!”

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...