Mesojedci brutalno napadli vegansko gostilno

8
Foto: Instagram

Vegansko gostilno v Gruziji so napadli razjarjeni mesojedci, ki so v nič hudega sluteče ljubitelje zelenjave metali kose mesa, okoli vratu pa so imeli obešene klobase. Napad je izzval hud pretep, ki se je hitro preselil na ulico, kjer so se obema stranema pridružili še ljudje z ulice. 

Aktivisti, ki zagovarjajo uživanje mesa, so vdrli v gostilno, ki pa je po več pozivih niso hoteli zapustiti. “Vse se je začelo, ko so prišli v gostilno, kjer so se glasno pogovarjali in smejali, ob tem pa se niso odzivali na naša opozorila, naj bodo tiho in naj ne motijo gostov lokala, ki so v tistem trenutku gledali film, ki se je predvajal na steni,” je v izjavi za javnost povedalo vodstvo lokala Kiwi Caffe.

Opozorila vodstva lokala, da naj prenehajo z razgrajanjem, niso padla na plodna tla. Še več, mesojedci so v nekem trenutku v lokalu začeli uživati meso, ki so ga prej pripravili na žaru, ribe in klobase pa so nato še začeli metati v goste lokala. To je pripeljalo do fizičnega spopada, saj je gostilniško vodstvo hotelo nespodobne goste fizično odstraniti iz lokala, poroča Daily Mail.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Napadalci naj bi bili stari znanci lastnikov lokala. Eden izmed domačinov naj bi eno izmed gostij zagrabil za lase, jo zvlekel iz gostilne in jo z obrazom potisnil ob asfalt na ulici. Ko so prispeli možje postave, so napadalci že pobegnili s prizorišča, zato so lahko zaslišali le napadene vegane. Pretepači med spopadom niso utrpeli hujših poškodb.

Ž. K.