Milan Zver: Jourová naj nas seznani z informacijami o obisku ustavnega sodišča!

Datum:

“Sklicujoč se na Uredbo št. 1049/2001 o dostopu javnosti do dokumentov Evropskega parlamenta, Sveta in Komisije, sem danes od Věre Jourové zahteval posredovanje: zabeležke sestanka s predsednikom US ter vse komunikacije med kabineti EK na temo njenega obiska v Sloveniji,” je sporočil evroposlanec Milan Zver. 

Evroposlanec Milan Zver je danes od podpredsednice EK Věre Jourové zahteval posredovanje “zabeležke sestanka s predsednikom US ter vse komunikacije med kabineti EK na temo njenega obiska v Sloveniji”. Spomnil je, da v Sloveniji trenutno poteka “vroča javna razprava glede morebitnega poskusa političnega vplivanja podpredsednice EK Jourové na odločanje slovenskega Ustavnega sodišča RS o noveli zakona o RTVS”. 

Spomnil je tudi, da je komisarka prav v času presojanja novele zakona s strani sodišča obiskala samega predsednika tega sodišča Mateja Accetta. Pred tem je dotično novelo tudi komentirala in ji celo izrazila javno podporo. Njena dejanja vzbujajo močan dvom v nepristranskost, hkrati pa se pojavlja sum, da gre za poskus vplivanja na proces odločanja v primeru.

Zato je Zver zaprosil Evropsko komisijo, da javnosti omogoči vpogled v dokumente EU parlamenta, Sveta in Komisije. Zver zahteva zabeležke sestanka med Jourovo in predsednikom US Accettom, vse komunikacije med kabineti EK glede nedavnega obiska podpredsednice EK v Sloveniji in vse komunikacije znotraj kabineta Jourove v zvezi z obiskom.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...