Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Datum:

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki ju je prvotno prejela od Rusije, je poročal časnik Financial Times. Prenos je osebno odobril argentinski predsednik Javier Milei.

Po navedbah častnika Javier Milei krepi vezi z državami, ki jim je prioriteta svoboda, vključno z Združenimi državami Amerike, Izraelom in Ukrajino. V članku piše, da je Ukrajini predal dva vojaška helikopterja ruske izdelave.

Argentina je od Rusije kupila helikopterje za transportne misije ter iskalne in reševalne operacije na Antarktiki. Ker pa helikopterji niso opravili rednih pregledov in vzdrževanja (zaradi sankcij proti Rusiji) – jih Argentina ni več uporabljala. Nadaljnje podrobnosti o poslu niso bile razkrite.

Milei je pred tem še napovedal, da namerava leta 2024 gostiti vrh podpore Latinske Amerike Ukrajini. Njegovo stališče pa je sicer v nasprotju s stališči drugih latinskoameriških voditeljev, kot sta brazilski predsednik Lula da Silva in mehiški predsednik Andrés Manuel López Obrador.

Konec novembra je Milei ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskem v telefonskem pogovoru predlagal organizacijo vrha v Latinski Ameriki, na katerem bi razpravljali o vojni v Ukrajini.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske "problematike" se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...