Minister Počivalšek: Gibanje Povežimo Slovenijo bo na prihajajočih volitvah doseglo dvomestni rezultat

Datum:

Ob robu volilne konvencije gibanja Povežimo Slovenijo v Ljubljani je gospodarski minister in predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek za STA napovedal, da bodo na prihajajočih volitvah dosegli dvomestni rezultat. Po njegovih besedah bodo v gibanju poskušali povezati razklani slovenski strani in državo popeljati v prihodnost.

                   

Zdravko Počivalšek meni, da so državnozborske volitve tiste, ki predstavljajo najbolj verodostojno anketo. Prepričan pa je, da bo gibanje uspelo doseči dvomesten rezultat in bo predstavljala sestavni del bodoče vlade.

Počivalšek pravi, da bodo po volitvah pripravljeni na pogovore z vsemi strankami. “V novi vladi bomo sodelovali s tistimi, ki želijo pogled usmeriti naprej, ne levo, desno in nazaj.” 

V luči volitev je izpostavil šest ključnih točk. Najprej je izpostavil pogoje za gospodarstvo, ki bo posledično omogočalo socialno državo in javni sektor, ki služi vsem državljanom. Prav tako se bodo zavzemali za zeleni in digitalni prehod. “Konec je obdobja, ko smo uvažali poceni energijo, izvažali pa smeti,” je bil jasen. Minister pravi, da je pomembna tudi debirokratizacija ter enakomeren in skladen razvoj vseh slovenskih regij. “Povsod želimo ustvariti pogoje, da bodo mladi dobili delovno mesto, solidno plačo in ustvarili pogoje za življenje,” je dejal. Želijo si tudi nove demografske politike, ki bo prispevala k “rasti števila Slovencev”.

“V teh dneh slovenske zastave vihrajo v Planici. Potem pa postavimo zastave na svoje mesto in potegnemo iz arzenala celo serijo medsebojnih obtoževanj,” je v svojem nagovoru poudaril Vodja volilnega štaba gibanja in predsednik SLS Marjan Podobnik in vse, ki imajo dovolj razklanosti Slovenije, pozval, naj na volitvah volijo Povežimo Slovenijo. Podpredsednik stranke Konkretno in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca je med drugim poudaril, da ima gibanje “močne kandidate za šampione v vseh disciplinah”.

Med kandidati za volitve so štirje od petih predstavnikov strank, ki sestavljajo gibanje Povežimo Slovenijo – Zdravko Počivalšek (Konkretno), Andrej Čuš (Zeleni Slovenije), Franc Kangler (NLS) in Andrej Magajna (Nova socialdemokracija) ter koordinatorica gibanja Nada Pavšer.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...