Minister Tonin si je ogledal upokojensko razstavo fotografij in rokodelskih umetnin

Datum:

Ob pričetku tedna, 17. januarja 2022, je obrambni minister Matej Tonin skupaj z predsednikom ZDUS (Zveze društev upokojencev Slovenije) Janezom Sušnikom, podpredsednico Vero Pučnik in tiskovnim predstavnikom Črtom Kanonijo, na obrambnem ministrstvu obiskal ekspozicijo, ki obsega rokodelske izdelke in fotografije zbranih na natečajih ZDUS-a. 

                   

Ekspozicija je bila na obrambnem ministrstvu postavljena s strani skupine upokojencev: Branka Suhadolnika, Zdenke Bevc Škof, Vladimirja Kraljiča, Viljema Šetarja in Slavka Škofa. Projekt je podprl tudi stotnik Roman Zorn, sicer zaposlen pri Službi za protokol MORS.

V ZDUS-u so bili lani znotraj programa Komisije za tehnično kulturo prirejeni črtrtletni razpisi za področje tematsko različnih rokodelskih izdelkov in fotografskih umetnin. Artikli so narejeni tako iz volne, cvetja (različni materiali). Obiskovalci lahko občudujejo tudi nakit (različne tehnike) in pletarske izdelke.

Fotografska razstava upokojencev na Ministrstvu za obrambo (Foto: Vlada RS)

Pri projektu je soudeleženih 155 avtorjev iz kar 86 upokojenskih društev z območja celotne Slovenije. Predmeti so bili na ogled na ZDUS-u na Kebetovi 9 v Ljubljani. Med upokojenci je tudi veliko ljubiteljskih fotografov. Četrtletni razpisi, na katerih so sodelovali, so nosili ime Z ročnimi deli si krajšamo čas, Živ žav na ulici, Utrinki s potepanja v naravi in Bogastvo jeseni.

Razstava fotografij in rokodelskih izdelkov na Ministrstvu za obrambo (Foto: Vlada RS)

Na natečaju je bilo 108 fotografij in 79 ljubiteljskih fotografov iz 63 upokojenskih društev. Med fotografijami se je izbralo po tri najboljše z vsakega posameznega razpisa. Na obrambnem ministrstvu je bil na ogled nakit (37 kosov, 33 avtoric iz iz 24 društev) in 39 fotografij (23 fotografov iz 19 društev).

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...