Minister Vrtovec zagotovil, da bodo prvo lopato pri gradnji tretje razvojni osi, zasadili že prihodnji teden

Datum:

Prva lopata na trasi tretje razvojne osi bo naslednji četrtek padla na Gaberkah, s čimer formalno začenjamo ta projekt, je ob današnjem vladnem obisku Koroške potrdil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Kot je poudaril, gre za ključen korak pri večji povezljivosti in prihodnjem gospodarskem in siceršnjem razvoju regije.

                   

Pri omenjenem začetku gradnje gre za prva dela na odseku Velenje-Slovenj Gradec, medtem ko za lokacijo Jenina, ki je v slovenjgraški občini, še poteka javno naročilo za izbor izvajalca, hkrati pa po besedah ministra Jerneja Vrtovca poteka tudi postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja, saj želijo pridobiti čas in oba postopka zaključiti čim prej.

S tem je aktualna vlada pokazala, da misli resno. Pridobivanje gradbenega dovoljenja namreč lahko traja tudi leto dni, izbor izvajalca pa celo več, s čimer bi po nepotrebnem izgubili kar nekaj mesecev,” je dejal minister za infrastrukturo. Ko se bo gradnja začela tudi na tem odseku, bo to po njegovih besedah drugi simbolični dogodek, saj bodo takrat prvo lopato zasadili tudi na Koroškem, za katero je gradnja omenjene hitre ceste tudi najpomembnejša.

Cesta se bo povezala z Avstrijo
Vrtovec je danes glede morebitnih pomislekov o tem, kje naj se tretja razvojna os zaključi, zagotovil, da ta cesta ne bo slepa ulica, pač pa bodo naredili nekakšen ipsilon proti Dravogradu in proti Holmcu. O tem, na kakšen način bi skušali skupaj priti do najboljše rešitve povezave tudi čez mejo, se že pogovarjajo tudi z Avstrijo, kamor minister odhaja decembra.

Vsi pomisleki, da bo s tem prišlo do bega možganov, so po mojem prepričanju popolnoma brezpredmetni. Prej do tega pride zdaj, ko ni urejena primarna infrastruktura, da se ljudje sploh lahko vračajo nazaj domov,” je dejal infrastrukturni minister. Kot je dodal, glede trase proti Holmcu trenutno poteka izdelava študije variant s strani projektnega podjetja, ta pa naj bi bil v zaključni fazi.

S slovenjgraškim in še nekaj drugimi župani bo minister danes govoril tudi o gradnjah mestnih obvoznic, poleg tiste v Slovenj Gradcu, tudi o načrtih v Dravogradu in Mežici, saj gre za akutne infrastrukturne težave v regiji. V ta namen je v proračunu namenjenih rekordnih več kot milijarda evrov za infrastrukturne projekte po državi, je še spomnil. Tudi okoljski minister Vizjak se je ob obisku zavzel za pospešitev nadaljnjih postopkov umeščanja tretje razvojne osi v prostor, poroča STA. Ta je v prostor umeščena do Slovenj Gradca, postopki za nadaljnje umeščanje naprej proti Dravogradu in nato v Mežiški dolini pa po njegovih besedah še tečejo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...