Ministrstvo za kulturo ima novo “neodvisno” delovno silo: Podpisnico ustavne obtožbe proti Janši

Datum:

Delovna mesta v kabinetu kulturne ministrice so med drugim zapolnili novinarji, ki so svojo samooklicano “neodvisnost” prodali za svoj stolček oziroma so bili doslej “neodvisni” samo na papirju, kot ena od zaupnih svetovalk kulturne ministrice pa je postala tudi ena od podpisnic lanskega javnega poziva državljanom in poslancem v podporo ustavni obtožbi nekdanjega premierja Janeza Janše, ki je bil le še en od neuspelih preteklih poskusov nekdanje opozicije, da zruši Janševo vlado.

V ekipi svetovalcev ministrice za kulturo poleg “prodanih” novinarjev, samozaposlenih v kulturi in nekdanjih kandidatov na listi Levice, po novem tudi Kim Komljanec. Komljančeva je sicer doslej delovala na področju kulture, vendar je svojo naklonjenost levi vladi, ki je v preteklosti aktivno delovala na rušenju vlade Janeza Janše, pokazala in dokazala s svojim podpisom javnega poziva k ustavni obtožbi Janeza Janše, ki so jo lani vložile stranke pretekle opozicije, ta pa je potem propadel.

“V ekipi svetovalcev ministrice Aste Vrečko, tudi Kim Komljanec, do nedavnega vodja enote za dramske pisateljice in pisatelje pri Združenju dramskih umetnikov Slovenije. Veselimo se sodelovanja z njo in ji želimo uspešno delo.”, so sporočili iz ministrstva za kulturo. Kim Komljanec, ki sicer slovi po svojem področju delovanja-kulture, pa je tudi oseba, ki je svoje politično v preteklosti že jasno opredelila. Vrnimo se nazaj.

Ena od podpisnic poziva k ustavni obtožbi Janeza Janše
Spomnimo, da je bila proti predsedniku vlade Janezu Janši lani vložena ustavna obtožba s strani takratne opozicije. V njej so Janši očitali marsikaj, med drugim tudi poseganje v medijsko svobodo, v katero danes, ko so na oblasti, sami želijo posegati. Prevzem RTV Slovenija je jasen primer tega. V ekstremni aktivnosti v rušenju vlade Janeza Janše pa niso sodelovali le poslanci nekdanje opozicije, podprla so jo tudi ostala imena naklonjena levi vladi, s čimer so dokazali svojo zvestobo nedemokratičnem sistemu, ki ga levičarji tako pogrešajo.

Lenart J. Kučič in Dejan Štamfelj (Foto: montaža Demokracija, STA, Facebook)

Med njimi pa je bila tudi Kim Komljanec, ki je po novem zaposlena kot ena od svetovalk ministrice za kulturo Aste Vrečko. Ministrica je namreč na pozicije v svojem kabinetu postavila po njenem mnenju “zaupanja vredne” ljudi, ki so v preteklosti kljub svoji neodvisni politični opredeljenosti, svojo opredeljenost s svojimi dejanji pokazali ali pa so kar lepem svoja prepričanja spremenili. Med njimi je tudi nekdanji novinar Lenart J. Kučič, ki je med drugim v preteklosti raziskoval tudi (ne)transparentnost lastništva Mladine in medijsko hobotnico levičarskega tajkuna Martina Odlazka. Kar pa je zanimivo, je dejstvo, da se je po vsem tem raziskovanju in ugotavljanju kršitev zakona o medijih kar naenkrat znašel na strani točno teh, ki to podpirajo, stolček pa mu je ponudila prav kulturna ministrica sama.

Kabinet ministrice krasijo leve cvetke
Ob tem je potrebno omeniti, da je bilo Kučiču prav malo mar, da se je njegova nadrejena še nedavno pojavila na Odlazkovem tabloidu Jana, ko je z njo opravil PR intervju. In kje mu ne bi bilo, ko pa ima svojo nadrejeno za vzgled – ministrico, ki bi morala bdeti nad zlorabo medijske zakonodaje, se promovira na straneh medijskega konglomerata, ki to zakonodajo izigrava. Na njeno zaupanje so v njenem kabinetu zaposleni tudi (še eden neodvisni) novinar, dolgoletni sodelavec in ustvarjalec Studia City Dejan Štamfelj, Mihael Kelemina, ki je poznavalec samozaposlenih v kulturi in področij delovanja nevladnih organizacij oziroma “zaveznikov” aktualne vlade in navsezadnje tudi Nina Ukmar, direktorica Kosovelovega doma in ena od kandidatk na listi stranke Levica, ki so nastopili na parlamentarnih volitvah. Sami “pravilno opredeljeni” in “zaupanja vredni” ljudje ob Asti Vrečko.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...