Ministrstvo za pravosodje je potrdilo: Švarc Pipanova je na zasebnem potovanju uporabila službeno kartico

Datum:

Ministrstvo za pravosodje je potrdilo, da je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan na lanskoletnem zasebnem potovanju uporabila službeno kartico. Potem ko smo objavili članek o tem, se je na ministrstvo obrnil tudi portal Politikis. Njim so uporabo službene kartice potrdili, medtem ko nam še niso odgovorili.

                   

“Drži, ministrica je na zasebnem potovanju uporabila službeno kartico,” so potrdili z ministrstva za pravosodje za Politikis. Nedavno smo namreč poročali o ministričinem sprenevedanju, da je na zasebnem potovanju v ZDA uporabila službeno kartico, ker ji njena osebna “ni delala”.

“Ker smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je ministrica “potožila”, da ji takrat na potovanju osebna bančna kartica “ni delala” in da si je morala plačevati s službeno, smo od ministrstva zahtevali izpis službene kreditne kartice za mesece junij, julij in avgust. Javni denar je le v interesu javnosti. Odgovora še nismo prejeli, hkrati pa je treba poudariti, da očitno tudi moževa kartica “ni delala”, če je bila službena kartica edina rešitev,” smo zapisali v prvotno objavljenem članku, ki si ga lahko preberete tukaj.

“Pozdravljeni, poraba z Mastercard poslovno kartico dr. Dominike Švarc Pipan:

  • Leto 2022: 884,35 EUR
  • Leto 2023: 2.466,58 EUR

Drži, ministrica je na zasebnem potovanju uporabila službeno kartico. Vse, kar je s službeno kartico plačala, je poravnala iz svoje plače lani takoj po prejemu Mastercard računa. Ministrica je zasebno pot v ZDA plačala sama.

Lep pozdrav,

Odnosi z javnostmi”, so zapisali z ministrstvu za pravosodje za Politikis.

T. B.

 

Sorodno

Zadnji prispevki