Molk levoliberalnih oblasti, ko njihovi somišljeniki pozivajo k umorom političnih nasprotnikov

Datum:

Levoliberalne elite v Nemčiji iščejo možnost, kako bi uradno prepovedali delovanje stranki Alternativa za Nemčijo (AfD). Stranka je namreč na anketah trdno na drugem mestu, podpora pa ji iz dneva v dan narašča.

                   

Njeni progresivni nasprotniki jo označujejo kot protidemokratično in desno ekstremistično, pri tem pa ne uspejo navesti niti enega samega konkretnega dokaza. Nemški demokratični ustroj vsaj za sedaj na srečo še deluje, tako da je za prepoved neke politične stranke treba navesti kaj konkretnega in ne zgolj pavšalnih obtožb politične konkurence, ki ji zaradi nesposobnosti upada podpora volivcev.

Foto: epa

Ker torej levoliberalne stranke še niso uspele zakonsko prepovedati AfD, so v frustraciji organizirale shode v vseh večjih nemških mestih, na katerih so se strpni levičarji penili od mržnje proti “ekstremistični AfD” in celo pozivali k nasilju proti članom AfD oziroma njihovim simpatizerjem. Gre za običajno levičarsko hinavsko taktiko, po kateri nasprotnika demoniziraš in s tem opravičuješ lastno nasilništvo, češ, “netoleranca proti netolerantnim je dopustna”.

Sporočilo “ekstremistom”
Nazoren primer se je zgodil na nedavnem shodu v Aachnu, ko je skupina Antifa na shodu razgrnila transparent, s katerim je odkrito pozivala k umoru privržencev AfD. Slika je bila objavljena tudi na spletni strani lokalnega levoliberalnega časopisa Aachner Zeitung ob evforičnem članku, v katerem se je avtor cedil od navdušenja nad “sporočilom, ki smo ga poslali ekstremistom”. Nekaj ur kasneje je sicer sliko zamenjala druga, nekoliko bolj “nevtralna”.

Seveda so vsi uradni, tudi samozvani varuhi kulturnega dialoga tolerance in tako naprej oglušujoče molčali. Molčali so vsi od medijev, akademikov, nevladnikov, urada za varovanje ustave, strank, parlamentarcev, mestnih oblasti pa do tožilstva in policije. Po petih dneh so iz vodstva aachenske policije na večkrat ponovljena vprašanja le odgovorili, da so posredovali primer tožilstvu, naj se odloči glede ukrepanja. Na vprašanje, zakaj policija ni posredovala na mestu samem, saj so bili tam prisotni policisti, ki so varovali shod, pa je vodstvo policije zmoglo le sprenevedav odgovor, “da je trenutno še nejasno, zakaj policija ni posredovala”. No, ta misterij bi morda lahko razložili s tem, da mestu vlada rdeče-zelena koalicija, ki je imenovala šefa mestne policije, za katerega očitno partijska pripadnost pomeni več kot spoštovanje zakonov.

Foto: epa

Vse skupaj je seveda običajen način delovanja levoliberalnih hinavcev povsod, kjerkoli se dokopljejo do oblasti.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...