Ministrstvo za zunanje zadeve podpira goljufije s “štempljanjem”

Datum:

Ministrstvo za zunanje zadeve je priznalo, da se vsi zaposleni za malico štempljajo ob istem času. Gre za podporo goljufiji in zakonu, ki ga je kljub opozorilom gospodarstva in opozicije sprejela prav ta vlada.

V kakšno godljo so vladajoči z obveznim “štempljanjem” spravili podjetja in zaposlene z zakonom o evidentiranju delovnega časa, pove naslednji primer, kjer se zakona z očitno goljufijo “držijo” na ministrstvu za zunanje zadeve pod vodstvom Tanje Fajon.

V odgovoru na poslansko vprašanje poslanke SDS Alenke Jeraj so na ministrstvu potrdili, da so 30-minutni odmor za malico zabeležili vsi zaposleni v istem času. Kar je seveda v praksi neizvedljivo in je način obvoda nekega zelo neumnega zakona, ki ga je sprejela prav ta vlada na predlog radikalne Levice.

S sistemom beleženja, ki ne kaže realnega časa odmora in tudi ne dejanske porabe časa, pač pa zadosti le zahtevam nove zakonske ureditve, ni nič narobe, so ob tem ocenili na ministrstvu za delo. Evidenca delovnega časa torej kaže, da so na ministrstvu vsi zaposlenih hkrati na malici, čeprav to dejansko ne drži. Ima takšna ureditev sploh kakšen smisel, če beleženje v sistemu za evidentiranje ne kaže dejanskega dogajanja?,” so zapisali v današnjem Delu.

Zakon prinaša same težave
Spomnimo, da je kljub opozorilom gospodarstva, sporen zakon sprejela aktualna vlada, zakonodajo je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod vodstvo Luke Mesca. Temu so nasprotovali v Slovenski demokratski stranki, kjer so kar trikrat vložili zakon, ki ne bi vseboval obveznega “štempljanja”, na zakon je bil vložen tudi veto Državnega sveta, a je koalicijski valjar to vsakič znova preglasoval in nato zakon tudi sprejel.

Predsednik vlade Robert Golob, minister za delo Luka Mesec in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon

Da je z zakonom nekaj hudo narobe, se očitno zaveda tudi premier Robert Golob, ki je gospodarstvenikom obljubil izboljšave zakona v tistih delih, kjer se bodo pokazale kot potrebne. Premier, ki si sicer rad premišlja, se tega predloga še drži.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...