Se levica pripravlja na trajno oblast?

Datum:

Afera sodna stavba, novi vladni podkasti (za nadzor mase ljudi) in o vrnjenih kravah kmetiji Možgan, ki so se vrnile še “bolj blatne, kot so odšle”. O vsem tem je tekla beseda v zadnji Uri moči z Bojanom Požarjem. Gosta sta bila Miran Videtič in Edvard Kadič, vsi trije pa so bili do oblasti ostri.

Da se levica pripravlja na trajno oblast, meni Edvard Kadič, ki je v zadnji oddaji Ura moči z Bojanom Požarjem pojasnil svoje razloge za to. Med drugim je eden od njih tudi nedavni na novo ustanovljeni vladni podkast, s katerim bi vlada rada prevzela še več medijskega prostora, s tem pa vzpostavila vsesplošni nadzor nad večjo maso ljudi. Gost je bil tudi politični analitik Miran Videtič, beseda pa je tekla o aktualnem političnem dogajanju.

Hude kršitve zakona bi v vsaki pravni državi sankcionirali. A ne pri nas. Čeprav je veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic pri odvzemu krav s kmetije Možgan  prekršila zakon o upravnem postopku, bo dobila samo opozorilo. Ne le to, 13 odvzetih krav so kmetiji vrnili v slabšem stanju, kot so odšle.

Ko klovni pridejo na dvor, rata to cirkus. Blatne krave so odpeljali, ker so bile blatne, da so jih na koncu vrnili še bolj blatne nazaj – in poškodovane. In to pomeni samo to, da kot je Miran rekel, ko popolni amaterji prevzamejo vlogo v strokovnih odločitvah, dobimo na koncu to, kar dobimo, en teater absurda, kjer več ne veš, a bi se smejal ali bi se jokal.”

Možganovim so vrnili bolj umazane krave, kot so jim jih odvzeli (Foto: omrežje X)

“Zadeve so tragične in jaz upam, da bo dejansko to, kar je odvetnik Matoz napovedal, da bo zahteval. Ne samo izredno odpoved ali to, kar pač lahko zahteva, ampak naj se tudi plača odškodnina iz žepa. Nekoga mora to res zaboleti, da se bo kaj spremenilo, drugače bo še vedno ostalo eno in isto,” je dejal Kadič.

Na Uradu vlade Republike Slovenije za komuniciranje (Ukom) so se odločili, da začnejo s snemanjem podkastov. Oni trdijo, da gre za širjenje ustaljenega načina obveščanja, a vsem je jasno, da je to le še ena oblika oblastniškega agitpropa, poskus osvojitve še zadnjega medija svete trojke (RTV Slovenija, STA, internet).

Gre za nadzor večje mase ljudi
“To je neka fantazma levice nasploh, da preko sodišč in medijev na splošno obvladuješ družbo. Problem je v tem, ker samo naslavljaš, nič pa ne delaš, in slej ko prej greš ljudem v splošnem na živce,”
je poudaril Kadič, ki je prepričan, da se levica pripravlja na trajno oblast. Pri tem izpostavi ključne točke, in sicer prevzem medijev oziroma RTV Slovenija, novi vladni podkasti, ki jih delajo, da “množijo vire informacij”, saj ima tako vlada preko različnih segmentov možnost nadzora mase ljudi.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...