Moralni razsodniki in osrednji mediji molčijo o grozljivem izpadu mestnega svetnika stranke Levica Janeza Starihe – “Kuzla, tiho, k nogi,” je užalil poslanko SDS Alenko Jeraj

Datum:

Pred dnevi je ljubljanski mestni svetnik iz vrst skrajne levičarske stranke Levica Janez Stariha poslanko Slovenske demokratske stranke Alenko Jeraj na Twitterju označil za “kuzlo”. Gre morda za najbolj nizkoten zapis kakšnega politika, pa četudi lokalnega, v zadnjem času pa je njegovo dejanje v osrednjih medijih vseeno ostalo neopaženo, čeprav so v preteklosti ostro obsojali predsednika vlade Janeza Janšo, ko je le ta v svojem “čivku” novinarki Televizije Slovenije Eugenijo Carl in Mojco Pašek Šetinc označil za “presstitutki”.

V primeru Janeza Starihe, sicer znanega petkovega kolesarja, ki vsak teden napoveduje padec vlade, gre za odkrit in neposreden sovražni govor. Spletni portal Domovina je celo zapisal, “da se levi varuhi morale vanj ne obregnejo, ko se zgražajo nad nivojem debate na socialnih omrežjih, kjer naj bi bili žaljivi, nestrpni in fašistični le desničarji”.

Spomnimo, Alenka Jeraj se je odzvala na kritike ene izmed uporabnic Twitterja, češ da komuniciranje vladnih predstavnikov z javnostjo ni primerno. “V čem je problem komuniciranja? Enemu Kacin ni všeč, drugemu Hojs. To, kar je pa pomembno in govorijo vsi, pa so: maske, razkuževanje rok in razdalja 1,5m. Še narisano imate. Kaj bi še radi,” se je spraševala Jerajeva, doživela pa šokanten in neotesan izpad ljubljanskega mestnega svetnika Starihe, ki ji je odgovoril s “Kuzla, tiho, k nogi!” Spomnimo, Stariha je tudi predsednik lokalne organizacije Združenj borcev za vrednote NOB.

Korespodenca na Twitterju.

Stariha je v ljubljanskem mestnem svetu predstavnik Liste pešcev in kolesarjev, ki se je pred volitvami zavzemala predvsem za urejene kolesarske steze, sedaj pa njihove vrednote izraža z rednim tedenskim kolesarjenjem ob petkih. Kot poroča portal Domovina, Alenka Jeraj še razmišlja o tem, ali bi Stariho kam prijavila zaradi omenjenega “čivka”, s svojim odvetnikom naj bi se o tem pogovorila prihodnji teden. Na izpad Starihe in opozorila nanj pa se sicer vsul plaz neprimernih replik, ki so bile žaljive tudi do Starihe.

Za komentar so zaprosili tudi stranko Levica, odgovora do zaključka redakcije še nismo prejeli.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...