Moža Nancy Pelosi so aretirali zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola

Datum:

Mož predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je bil v soboto zvečer v Kaliforniji aretiran zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola. Paul Pelosi je bil pridržan po trku z drugim vozilom v okrožju Napa. V nesreči ni bil poškodovan nihče, drugi voznik pa ni bil pridržan, po navedbah STA poroča britanski BBC.

Kalifornijska cestna patrulja je sporočila, da je Paul Pelosi s svojim avtomobilom znamke Porsche poskušal prečkati cesto, ko je v njegov avtomobil trčil 48-letni moški, ki je vozil avto znamke Jeep. 82-letni Pelosi je bil obtožen dveh prekrškov, sodišče pa mu je odmerilo varščino v višini 5 tisoč ameriških dolarjev. Pelosi trenutno ni na seznamu priprtih oseb, še navaja BBC. Nancy Pelosi je imela v času incidenta govor na univerzi Brown. Njen tiskovni predstavnik je podal izjavo, da zasebnih zadev ne bo komentirala. Paul Pelosi se prav tako še ni odzval na navedbe medijev. Nancy in Paul Pelosi sta poročena že skoraj 60 let, skupaj pa imata pet otrok. Paul Pelosi je bogat poslovnež, Nancy Pelosi pa je ena najmočnejših političark v državi.

Pelosijeva je zadnjem času pritegnila pozornost, ker se ima za katoličanko, po drugi strani pa podpira splav. Iz tega razloga ji je kardinal prepovedal prejemati sveto obhajilo, to pa je razjezilo levičarje, češ kako si drzne kardinal varovati nauk katoliške cerkve. Pred dobrim letom pa smo pisali, da nedavno razkriti dokumenti FBI razkrivajo zanimive podrobnosti iz življenja očeta te vidne predstavnice demokratov. FBI je namreč dva meseca intenzivno preiskoval stopnjo njegovega sodelovanja s sovjetskimi tajnimi obveščevalnimi službami. V 248 strani dolgem poročilu je bilo navedeno, da “zaupni vir, ki je v preteklosti zagotavljal zanesljive informacije”, navaja, da se je Thomas D’Alesandro  leta 1943 pojavil na shodu Nacionalnega sveta ameriško-sovjetskega prijateljstva – Svet pa naj bi bil, po poznavanju FBI, ustanovljen s strani Komunistične partije ZDA kot kamuflaža za sovjetske tajne obveščevalne službe.  Obstaja torej možnost, da je bil oče Pelosijeve sovjetski agent.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki