[Video] Kako bo Čeferin skomuniciral to represijo? Policija šla celo nad 10-letnike s solzivcem!

Datum:

“Zdaj imata predsednik UEFE Aleksander Čeferin in vodja varnosti Željko Pavlica lepo priložnost, da se z odlično komunikacijo, ker ‘svojih državljanov ne smeš imeti za bedake, ki nič ne razumejo in samo ležijo na kavču’ distancirata od ‘fašistične represije’ francoske policije. Čakamo,” je bil do nesposobnosti Čeferina in njegovega varnostnega oprode pri Uefi – Pavlice kritičen odgovorni urednik Planet TV Mirko Mayer. Spomnimo, da je v zadnjem finalu lige prvakov policija brutalno obračunala z navijači, saj ni varčevala s solzivcem in gumijevkami, navkljub drugačnim Čeferinovim zagotovilom iz preteklosti. 

Zdi se, da je predsednik Uefe Aleksander Čeferin človek dvojnih meril. Po eni strani zagrizeno nasprotuje “represivnim” ukrepom slovenske policije, po drugi pa resnične policijske represije na svoji lastni prireditvi v Franciji ne zmore preprečiti. Očitno ima kar dve levi roki. Svojih varnostnih zagotovil navijačem, skupaj z vodjo varnosti pri Uefi Željkom Pavlico, nista bila sposobna realizirati. Finale lige prvakov je bil prava polomija. Francoski policisti so se neusmiljeno znesli nad nogometnimi navijači. Govora je o enormnih količinah solzivca in prekomerni uporabi gumijevk. Žrtev represije so bili celo majhni otroci!

“Več tisoč ljudi čaka potrpežljivo, nakar nenadoma pridejo “želve” (specialni policisti, op. a.) in začnejo mlatiti po ljudeh. Nobenemu nič jasno, vsi smo imeli karte, bili smo mirni, nihče ni povzročal težav. Nato kar naenkrat solzivec izza ograje. Škropili so ga kot kmet po njivi. Vmes z druge strani nas policija stiska od zadaj, bili smo ujeti med njimi in ograjo, izza katere so škropili solzivec. Sprašujem se zakaj?? Solzivec nad 10-letniki?? Agresija nad otroki in navijači, ki so želeli z originalnimi vstopnicami na stadion?? Katastrofa!!!!!” je po poročanju portala Domovina je dogodek opisal eden izmed navijačev iz Slovenije.

Spomnimo, da je  leta 2020 predsednik Uefa Čeferin nasilje na Wembleyju med finalom Eura 2020 označil za nesprejemljivo in obljubil, da bodo v prihodnje poskrbeli za varnost vseh, tudi navijačev. Kot kaže, se je najedel zarečenega kruha in je vse skupaj ostalo pri lepih besedah. Zgodilo se mu je prav to, za kar je trdil, da se ne bo in s tem prelomil dano obljubo. V soboto je pri vhodu na stadion Stade de France v Parizu za finale Lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom zavladal pravi kaos. Pariška policija se je s prisilnimi sredstvi brutalno znesla nad ljubitelji športa vključno z nosečnicami in majhnimi otroki, mnogi pa so organizacijo dogodka označili za “nevredno finala lige prvakov“.

Patetično: Ljubljanski policiji je očital kaznovanje zaradi dežnika s protivladnimi parolami!
Čeferin slovi po tem, da rad pometa pred tujim pragom, lastnega pa pušča posvinjanega. Ravno to je dokazal tekom vladanja Janeza Janše in težke epidemiološke situacije, ko se je reševalo zdravje in življenja ljudi. Spomnimo, kako se je spotaknil ob ravnanje ljubljanske policije, da naj bi na protestnem shodu kaznovala Teo Jarc, ki je imela dežnik popisan s protivladnimi sporočili (v resnici je šlo za kršenje zakona o nalezljivih boleznih). “Čeferin vidi iver v očesu brata, bruna v svojem pa ne opazi,” bi rekli v bibličnem jeziku. Ali še drugače: Aleksander, odstrani kupe smeti s svojega predpražnika, da boš lahko videl na sosedovega.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...