Na Golobovem mitingu v Kinu Šiška tudi agent Klavora, globoko vpleten v afero Depala vas!

Datum:

Kot smo opazili, se je na včerajšnji javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” z naslovom “V kakšni državi želimo živeti” mudil tudi zloglasni agent globoke države in nekdanji šef kriminalistov Mitja Klavora. Vsaj tako je videti na podlagi posnetka Top News novinarja Vladimirja Voduška. Česa več kot čustvenih verbalnih izlivov, leporečja in antijanšistične retorike tako ali tako nismo slišali. Tudi Golob je postregel s “primorskim antifašizmom” in obljubami, da bodo “nagnali” “desničarje”. Kot kaže, vse poti vodijo v Murgle. 

                   

Špicelj Mitja Klavora je sicer najbolj zaslovel po vpletenosti v afero Depala vas, katere namen je bil (leta 1994) diskreditirati oziroma popolnoma politično umoriti tedanjega obrambnega ministra Janeza Janšo. Prav tako smo že poročali, da sta bila o akciji Ščuka (afera Depala vas) sproti obveščana predsednik vlade Janez Drnovšek in države Milan Kučan. Slednji je bil tudi “mastermind” zarote proti Janši.

Klavora se je v času svoje kariere proslavil s številnimi zanimivimi zadevami. Bil je vpleten v bitko za naslednika Aleksandra Čeferina na čelu slovenske nogometne zveze. Šlo je za krvav boj za oblast in nogometne milijone. Znano je tudi, da je v okviru zborovanja ZZB 24. decembra 2012 na Tisju, na katerem je bil prisoten kot generalni sekretar borčevske organizacije, sicer rojen desetletje po končani drugi svetovni vojni, grozil z množičnimi poboji.

V primeru funkcije na ZZB naj bi prihajalo tudi do nepotizma, saj naj bi tam “gnezdil” tudi njegov sin Vito Klavora. Zasedal je tudi pomembno funkcijo na državnem Petrolu. V Ljubljani bližnjih Medvodah pa so se dlje časa širile govorice o povezavah s tamkajšnjim županom Nejcem Smoletom. Sam Klavora naj bi prirejal javne razpise. Ene najnovejših informacij pa govorijo o povezavah med Klavoro in propadlim samooklicanim žvižgačem Ivanom Galetom, za katerega je znano, da “žvižga” o pogodbah, ki jih sam podpisuje.

Če bi se predsednik računskega sodišča v Nemčiji ali Avstriji šel politični aktivizem, bi takoj “odletel”
Kot kaže, je povezava med Klavoro in Galetom sedaj potrjena. Včeraj smo Galeta prav tako videli v Golobovi druščini. Tam je bil tudi odgovorni urednik protivladnega portala Necenzurirano Primož Cirman. Spomnimo, da je likvidatorski portal nastal ravno ob začetku tretje Janševe vlade in ga posredno financira medijsko-smetarska mafija tajkuna Martina Odlazka preko agencije Kokos. In tu je bil poleg nekaterih drugi “sredinskih asov” tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je v javnosti najbolj zaslovel s svojim milijonskim popoldanskim “fušem” na Fifi.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se gre politični aktivizem. (Foto: Top News)

Na prisotnost Vesela se je odzval tudi premier Janša: “Si predstavljate, da bi predsednik Računskega sodišča v Avstriji, Nemčiji … Nastopal na političnih tribunah? Kakšne bi bile reakcije predsednikov teh držav, KPK institucij, medijev? Kolegi iz EU mi pravijo, da bi moral odstopiti isti dan.” Manjkal pa ni niti slavni penolog Dragan Petrovec, ki vztrajnike za pravično sodstvo rad primerja kar z “drhaljo” (Odbor 2014).

Golobov govor kot “rohnenje” pokojnega Stanovnika v Dražgošah
Kako “sredinski” je Golob pa je nenazadnje razodel kar sam med svojo čustveno-demagoškim izlivom na odru, prepojenim s sovraštvom in togoto, uperjeno v vse tiste “grde fante”, ki mu niso avtomatsko podaljšali njegovega dolgoletnega “kraljevskega” mandata na vrhu energetike, s tem pa tudi enormne neto plače – 18 tisočakov: “Za Slovenijo drži, da je čudovita država. Ne samo, da imamo čudovito naravo, imamo tudi čudovite ljudi. 

Pri politično “sredinskem” Robertu Golobu tudi agent globoke države Mitja Klavora, najbolj znan po aferi Depala vas iz leta 1994, s katero se je skušalo politično umoriti tedanjega obrambnega ministra Janeza Janšo. V afero je bil tesno vpleten tudi zadnji partijski šef Milan Kučan. Zgodba se ponavlja. (Foto: Top News, posnetek zaslona)

Do nedavnega je držalo tudi to, da smo bili na nek način model, zgled, ne samo vzhodnoevropskim članicam EU-ja, ampak tudi tistim, ki niso v EU-ju. Žal nam je uspelo ta ugled v zelo kratkem času v celoti uničiti. Danes to, kar se dogaja v Sloveniji ni zgled več nikomur. Še vedno je čas in je upanje, da lahko povrnemo stvari nazaj. Da lahko povrnemo stvari v normalo. Kako banalno, želimo si stvari povrniti v normalo. Pa vendar bo boj težak, ampak bomo uspeli. In v zadnjem času sem imel zares veliko razgovorov z različnimi ljudmi. 

Antijanšistični juriš v slogu: Mi Primorci že vemo, kaj je fašizem, čas je, da naženemo to desno gomad! 
Pogovarjal sem se z ljudmi, ki živijo leve vrednote, pošteno in trdo delajo in pogovarjal sem se z ljudmi, ki živijo desne vrednote ter pošteno in trdo delajo. Vsi ali pa večina njih si želi samo eno: povratek v normalo. Ampak to, čemur smo priča danes, s strani t. i. “desne vlade”, se je treba zavedati, da to ni desničarska politika na nivoju zrele zahodne države. V krajih s katerih prihajam in doma sem s Primorske, naš naše izkušnje učijo, da to ni desničarska politika, ampak fašizem. In mislim, da je čas, da temu rečemo “dovolj”, in da jih naženemo stran!”

Agent globoke države Mitja Klavora in soavtor zloglasne afere Patria Milan M. Cvikl (Foto: STA)

Preostali pomembni udeleženci včerajšnje tribune: nekdanja vodja službe za kardiologijo na Pediatrični kliniki Mirta Koželj, Barbara Čenčur Curk z Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani, Ivan Gale, nekdanji predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič, Jure Leben, predsednika stranke Z.Dej., nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc, nekdanji predsednik uprave SID banke Sibil Svilan, Sašo Peče, nekdanji poslanec SNS-a, Leo Oblak, ki je ustanavljal Virantovo stranko Državljansko listo. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...