Na Hrvaškem dosegli rekordno število okužb- preko štiri tisoč! Vlada napoveduje ostrejše ukrepe!

Datum:

V sosednji Hrvaški so v zadnjih 24urah, po 11.487 opravljenih testih, zabeležili kar 4.009 okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število potrjenih primerov v enem dnevu. Nacionalni štab civilne zaščite poroča o 51 novih smrtnih primerih. Ker se razmere zaostrujejo, je hrvaška vlada napovedala, da bo danes predstavljen paket bolj strogih epidemioloških ukrepov.

Do današnjega dne so na Hrvaškem največje število okužb beležili v sredo prejšnji teden, ko je bilo na podlagi 10.194 opravljenih testov zaznanih kar 3.603 primerov okužb. Največje število umrlih na dan so beležili prejšnji petek, ko je umrlo kar 57 ljudi.

Sodeč po danes objavljenih podatkih so v minulih 24 urah v primorsko-goranski županiji potrdili 304 nove okužbe. Iz istrske županije so poročali o 82 novih primerih, navaja STA. V prejšnjih tednih so največje število okužb sicer praviloma zabeležili na območjih Zagreba in Splita.

V načrtu naj bi bilo zaprtje gostinskih objektov, prepovedane bodo poroke

Trenutno imajo 21.725 aktivnih okužb, v hrvaških bolnišnicah se zdravi 2171 bolnikov s covidom-19. 252 je takih, ki so priključeni na medicinske ventilatorje. Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer, so v državi potrdili več kot 115.600 primerov okužb z novim koronavirusom. Skupno je do sedaj umrlo 1552 ljudi. 92.400 je takih, ki so okrevali. V samoizolaciji je preko 50 tisoč ljudi. Iz hrvaške vlade so sporočili, da bodo na današnji seji objavili epidemiološke ukrepe, ki bodo ostrejši. Sodeč po neuradnih informacijah naj bi do božiča zaprli vse gostinske objekte in stavnice ter prepovedali poroke in sejme.

Foto: STA

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...