Raper Zlatko, ki je nedavno brezsramno napadel Milana Kreka, je v preteklosti odkrito podpiral Šarčevo LMŠ!

Datum:

To, da prepričanje “vsi politiki so isti” ne drži, je lani med volilno kampanjo pred evropskimi volitvami prepričeval raper, protestnik, Cankar in novinar, vse v eni osebi, Zlatan Čordić in svojo trditev utemeljil s tem, da je on izbral svojega kandidata Edisa Rujovića, ki je kandidiral na listi LMŠ Marjana Šarca. Tako Rujović kot Čordić sta za odprto in sončno Evropo, je povedal in poudaril, da vsak glas šteje. Zlatko pa ne simpatizira zgolj z LMŠ-jem, pred dnevi je podprl tudi stranki Levica in SD ter  javnost pozval, naj pripeva svoj podpis za referendum. 

Smešno je sploh debatirati o tem, ali je Zlatan Čordić novinar ali ni, odgovor je tako ali tako jasen. Ali se ima sam za novinarja pa je že drugo vprašanje. Ampak saj se ima tudi za Ivana Cankarja, tako da nas njegove vloge sploh ne bi smele več presenetiti. Je pa Zlatko brez dvoma protestnik in simpatizer ne samo ene leve stranke. Pred nedavnim ga je bilo opaziti pred stojnico Levice, lani maja pa je med volilno kampanjo pred evropskimi volitvami podprl kandidatno listo LMŠ Marjana Šarca in njenega kandidata Edisa Rujovića. Takrat je sicer zbrala največ glasov novinarka Irena Joveva, ki je pred kandidaturo za LMŠ delala za komercialno POP TV.

Obenem zaenkrat ostaja še uganka, kdo koga uporablja oziroma kdo je komu bolj koristen. Ali Zlatko izrablja levo usmerjeno opozicijo za svojo promocijo ali je obratno in leve stranke izkoriščajo njega, da jim igra nekakšno maskoto. Povsem možno je seveda, da gre za nekakšno simbiozo po načelu roka roko umije. Pohujšljivo, kot v dolini šentflorjanski. Tu ne gre pozabiti še vlogo naše javne televizije RTV, ki je Zlatka brez maske gostila gostila v svoji oddaji, poleg tega pa naj bi mu pomagali tudi, da se je pretihotapil na državno proslavo ob dnevu državnosti. Tudi tam se je namreč že hotel preizkusiti v vlogi novinarja in kar z megafonom, sredi proslave, predsedniku republike Borutu Pahorju postaviti nekaj vprašanj.

Foto: zajetje zaslona

Mater je zatajil
To, da se v Sloveniji iste osebe pojavljajo v več različnih vlogah, ki si pogosto med seboj, vsaj v teoriji, tudi v nasprotujočem interesu, ni nič novega. Spomnimo, poleg že omenjene Joveve, ki je iz novinarskih vod prestopila v evroposlanske klopi, sta bila v preteklosti na javni RTV zaposlena tako Šarec kot tudi Tanja Fajon. In podobnih primerov je skoraj preveč, da bi se jih sploh lotili naštevati. Poleg tega, da so nekateri politiki tudi novinarji (in obratno), pa nastopajo tudi v vlogi protestnikov.  Medtem ko v tujini na protestih proti vladnim ukrepom ni opaziti pripadnikov opozicije, pa je pri nas to še ena posebnost, s katero se lahko pohvalimo. Do sedaj je bilo na protestih namreč opaziti kar nekaj, tudi bolj vidnih politikov iz opozicijskih vrst, kot so na primer: Marjan Šarec, Damir Črnčec in Tanja Fajon. Vprašati pa bi se bilo tudi treba, od kje vse curljajo informacije in s kakšnim namenom. Zlatko je nedvomno od nekoga dobil notranjo informacijo, kje se bo v določenem času nahajal Krek, prestregel ga je namreč, ko se je vračal s sestanka, ki je potekal na Ministrstvu za šolstvo. Več kot očitno pa je, da vsi prihajajo iz istega gnezda, pa čeprav tega naglas ne priznajo. Le kdo je pater (ali pa mater) familias te razširjene družine?

Foto: Zajetje zaslona

Hlapec Zlatko in njegova pravica
Samooklicani novinar Zlatko se je dan po “novinarskem” napadu na direktorja NIJZ Milana Kreka posipal s pepelom. Predvsem zato, ker je javnost njegovo dejanje ostro obsodila. Če bi požel kaj več odobravanja, se prav gotovo ne bi opravičil. “Ko sem videl posnetek, je res videti neprofesionalno, saj nisem bil pripravljen na to snemanje,” je dejal in pojasnil, da Kreka ni vnaprej zasledoval, pač pa je naključno naletel nanj. Kar je precej očitna laž, saj je svoj posnetek v živo začel z zahvalo za prejeta vprašanja. Več virov je tudi poročalo, da je Zlatko že pred tem na Facebooku spraševal, katera vprašanja naj zastavi Kreku, kar je še zdaj evidentno tudi na njegovem profilu. “Vsi se držimo ukrepov,” se je tudi pohvalil Zlatko, ob tem pa očitno pozabil, da niti na stojnici Levice niti pri napadu na Kreka ni nosil zaščitne maske. Kako naj se karkoli verjame osebi, ki se v eni minuti mirno in brez zadržka večkrat zlaže? Krek je o Zlatkovih novinarskih sposobnostih povedal: “Mene se lahko vedno vse vpraša, ampak to ni bilo spraševanje. In če je kdo videl v tem spraševanje, je tudi to velik problem, ker ne zna razlikovati med nasiljem in nenasiljem. Vsak me ima pravico vprašati, vedeti pa je treba, da imam tudi jaz pravico ne odgovoriti. Obe pravici je treba upoštevati.

Foto: Facebook

Okoli Zlatka je kar precej naključij. Kdo podpira njegove umetniške stvaritve in njegova precej neumetniška dejanja, bomo povprašali tudi na kulturnem ministrstvu, ki ga že leta financira. Vlada RS mu je podarila 1.750 evrov temeljnega dohodka in za 200 evrov višji dodatek za veliko družino. Kot samozaposlenemu v kulturi pa mu prispevke tako ali tako plačuje država. Po kakšnih oziroma še bolje rečeno po čigavih kriterijih je pridobil status kulturnega umetnika, lahko le ugibamo. Bi nas pa poizvedovanje skoraj zagotovo pripeljalo v družbo zgoraj omenjenih političnih vrst.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

V Braziliji rekordno število požarov

V brazilski Amazoniji je bilo v februarju zabeleženih skoraj...

Inflacija v Sloveniji se je okrepila in je nad povprečjem EU

Februarja se je letna inflacija malenkost okrepila. Cene življenjskih...