Na nacionalki med drugim “pozabljajo” na obstoj žaljivih in primitivnih tvitov, ki jih producira Marko Bandelli

Datum:

Včerajšnja Tarča je bila kulminacija sprenevedanja zadnjih nekaj mesecev na 30 let podlage. Dejstvo je, da jo je vodila nekoč spoštovana novinarka Erika Žnidaršič. Po tem ko je vodila kakih 10 zaporednih Tarč, ki so postopoma kompromitirale njen ugled, zadnja predstavlja poslednji madež na njeni medijski podobi. 

V tokratni Tarči so se osredotočili na dva profila Alenke Jeraj in na problematiko “fake” profilov, pri čemer so povsem zamolčali vrsto dokazanih, najdenih, izpostavljenih “fake” ali dvojnih profilov politikov tranzicijske levice ali opozicije. Narativa je seveda bila, da anonimni “skrajno desni troli” grozijo in ropotajo in topotajo po Twitterju”. Nič o skrajno levem topotanju in “fake” profilih. Vse to je seveda opazila tudi tvitosfera.

Eden izmed tvitov, ki bi jih morala nacionalna televizija pokazati, če bi želela vsaj nekoliko uravnotežiti poročanje, je zagotovo tvit poslanca stranke SAB Marka Bandellija, ki se je že večkrat spustil v neokusne in primitivne besedne spopade. “Veste, resno mislim nekaj. Mene ne moti desnica, če bi z opozicijo bila konstruktivna. Tudi, kdaj malo drugačne ideologije je prav, ker razbije monotonijo politike. Sam..to pri nas NI DESNICA!! To je golazen, uničujoči diktatorski radikalizem. Avtokratska in absolutna monarhija,” je namreč zapisal.

“Če nisi član vladne klike, se blatenje začne na Twitterju, potem se prestavi na t. i. neodvisne portale, kot jih je poimenoval Hojs, kot so Požareport, Demokracija, Nova 24, potem se diskretacija vžge, nato pa se tudi resni mediji začnete spraševati, ali so to vaši profili, ker so sproducirali take lepljenke, kot jih vidimo tukaj,” je predstavnik SAB Jernej Pavlič zatrdil v včerajšnji Tarči. Dejal je, da razmišljajo o tem, če bodo še sploh uporabljali Twitter. “Dnevno pride približno 20 ponarejenih profilov, ki želijo slediti našemu profilu, da bi nas blatili,” je dejal. Zanimivo pa je, kako očitno v stranki na zmorejo samorefleksije narave lastnih tvitov, ki jih producirajo.

Politolog dr. Miro Haček je v povezavi s tvitanjem stranke SAB opozoril, da je očitno, da niso upali Pavliča vprašati, kdo v SAB je zlorabil FB račun pokojnega poslanca Kramarja. Ob gledanju včerajšnje Tarče je državna sekretarka Jelka Godec kritično zapisala, da čaka, da se v Tarči začne razčlenjevanje primerov komunikacije, o Bandellijih, ki desnico označujejo za golazen, itd. “Materiala kolikor želijo.”

https://twitter.com/jelka_godec/status/1367554513431891969

Besede govorijo same zase, podobno kot očitna pristranska selektivnost Tarče.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...