Na Norveškem zaradi širjenja omikrona prepovedali prodajo alkohola v barih in restavracijah

Datum:

Norveška v zadnjem času beleži strmo naraščanje števila okužb, zato je bila zaradi zajezitve širjenja različice omikron primorana sprejeti dodatni ukrep prepovedi prodaje alkohola v barih, restavracijah in drugje.

                   

Norveška bo zaradi zajezitve širjenja okužbe z različico omikron v sredo uvedla nov ukrep, s katerim bo prepovedana prodaja alkohola v barih, restavracijah in drugih storitvenih prizoriščih, Norvežane pa pozivajo, naj delajo od doma, če je to mogoče. Še nedavno je Norveška objavila pravila, ki so dovoljevala točenje alkohola v barih in restavracijah, vendar le do polnoči in in samo v prostorih, kjer je bila omogočena socialna distanca obiskovalcev.

Da so strožji ukrepi za ohranitev nadzora nad pandemijo potrebni, je izjavil norveški premier Jonas Gahr Støre, ki je povedal, da “stopnja okužb močno narašča, zdaj pa smo pridobili novo znanje o različici omicron in o tem, kako hitro se lahko širi. Situacija je zelo resna, nova različica spreminja pravila”.

Število primerov s covidom-19 se je na Norveškem od oktobra močno povečalo, zabeležili so celo najvišje dnevne številke od začetka pandemije. Po zadnjih podatkih je Norveška prejšnji teden zabeležila 21.457 potrjenih primerov in 33 primerov s smrtnim izidom. Odziv na različico omikron je očitno od države do države različen, saj se recimo po napovedi novozelandske premierke Jacinde Ardern na Novi Zelandiji obeta sproščanje sicer zelo strogih ukrepov.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...