[Najbolj brano] Na portalu 24ur vztrajno brišejo vse sledi do obtoženega drugega najmočnejšega človeka v SAB

Datum:

25. novembra ste lahko na Nov24TV brali članek o načinu delovanja portala 24ur. V medijih zadnje dni poročajo o sojenju Zoranu Jankoviću v aferi Stožice, le nekateri pa smo poročali tudi o tem, da sodni postopek poteka tudi proti Romanu Jakiču, ki ni bil le nekdanji direktor Zavoda Tivoli v času afere, ampak sedaj tudi zaseda drugo najmočnejšo funkcijo v Stranki Alenke Bratušek. Je namreč predsednik Sveta SAB, ta pa je del koalicije KUL, ki napada oblast. Največji komercialni medij se je znova izkazal za politično pristranskega, saj prikriva resnico in je del načrta levice pri rušenju vlade.

                   

Na to dejstvo je želel opozoriti tudi eden od bralcev portala 24ur. V komentarjih je zastavil vprašanje, kdaj bodo objavili članek o Romanu Jakiču in dodal, “Aja vaš je pa ne smete, ok”. Kot izhaja iz objave na družbenem omrežju Twitter, je bil komentar v približno 30 sekundah izbrisan.

Za portal 24ur je vprašanje o tem, kdaj bodo napisali članek o sojenju Romanu Jakiču, neprimerno. Komentar je bil izbrisan v 30 sekundah. Uporabnik portala je ob tem prejel obvestilo, da komentiranje deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo. Njegov komentar pa je bil izbrisan, ker ni v skladu s temi pravili. Moderator komentarjev je torej menil, da komentar ni primeren, saj ga lahko ljudje preberejo in vidijo, kakšne cenzure se gredo v levih medijih.

Foto: Twitter

Spomnimo, da so levi mediji zamolčali pomemben podatek o aferi Stožice, saj poleg Jankovića tožilstvo preganja njega, ki je bil v tem času direktor Zavoda Tivoli, Uroša Ogrina in Zlatka Srako iz podjetja Gradis-Energoplan (Grep), ki je gradilo Stožice, ter nekdanjega direktorja Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Sama Lozeja. Mediji pa dejstva, da je Jakič celo predsednik sveta SAB, ne omenjajo, ga kontrolirano ignorirajo, zamolčijo in kvečjemu povedo, da gre tudi za bivšega obrambnega ministra ali le nekdanjega direktorja zavoda Tivoli. Pri čemer znova taktično zamolčijo vlado, kjer je bil Jakič minister za obrambo, torej vlado pod vodstvom Alenke Bratušek. Romanu Jakiču sicer sodijo zaradi zlorabe položaja (kar naj bi storil kot nekdanji direktor javnega Zavoda Tivoli, še iz časov, ko je bil politično pri Jankoviću) in mu grozi zapor. Piše:

Obtoženi več kaznivih dejanj
V tem primeru tožilstvo Jankovića in osem soobtoženih (med njimi Jakiča) preganja zaradi domnevnih nepravilnosti pri pridobivanju evropskih sredstev in posojil za športno-trgovski center Stožice. Obtožnica jim očita več kaznivih dejanj, med drugim zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic, goljufijo na škodo EU, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in ponareditev ali uničenje poslovnih listin. S podpisom sporne pogodbe je Grep postal kreditno sposobno podjetje in je pri NLB leta 2010 lahko najel več kot 50 milijonov evrov kredita. Občina pa je s tem prišla do 9,4-milijonskega sofinanciranja iz slovenskega proračuna in evropskih sredstev.

Nekdanji direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič in Uroš Ogrin iz propadlega projektnega podjetja Grep (Foto: STA)

Sara Kovač (Članek je dosegel več kot 28 tisoč ogledov.)

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...