Nasilje nad kristjani v Evropi narašča

Datum:

Zaskrbljujoč porast nasilja nad kristjani v Evropi sta dokumentirala dve ločeni poročili, ki sta ju nedavno objavila Observatorij za nestrpnost in diskriminacijo kristjanov v Evropi (OIDAC Europe) in Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Podatki so pokazali 44-odstotno povečanje napadov na kristjane lani v primerjavi z letom 2021, poroča RMX.

                   

Zabeležen je bil predvsem dramatičen porast požigov na krščanske ustanove, pri čemer so se takšni incidenti povečali za 75 odstotkov v primerjavi z letom prej. Samo v Nemčiji so poročali o skupno 231 napadih.

Maximilian Krah, član zveznega izvršnega odbora opozicijske stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) in eden od kandidatov AfD v kampanji za evropske volitve 2024, je izrazil zaskrbljenost nad ugotovitvami poročil. “Poročila o porastu napadov na kristjane v Evropi so alarmantna že sama po sebi. Vendar pa nizka medijska pokritost odraža tudi zaskrbljujočo ignoranco s strani političnega in medijskega mainstreama. Vsa retorika tolerance je brez vrednosti, če ne velja tudi za kristjane. Zakaj torej oglušujoča tišina?” je vprašal Krah.

Foto: Facebook

Morda je to povezano s tem, da protikrščanski napadi prepogosto prihajajo od levičarskih ideologov ali tistih, ki trdijo, da iščejo zaščito,” je dodal in izrazil zavezanost svoje stranke k ozaveščanju o tem vprašanju.

V začetku tega leta sta dva sirska brata, aretirana v Nemčiji zaradi suma načrtovanja terorističnega napada radikalnih islamistov, razpravljala o načrtih za razstrelitev popolnoma zasedene švedske cerkve, medtem ko je bilo več obiskovalcev cerkve ubitih v množičnem streljanju marca v eni od hamburških cerkva v Hamburgu. Januarja je maroški ilegalni migrant oborožen z mačeto vdrl v cerkev v Algecirasu v Španiji in v vrat zabodel duhovnika. Nato je odšel v drugo cerkev, kjer je napadel zakristana, lovil svojo žrtev, ko je ta poskušal pobegniti, in jo do smrti ranil na mestnem trgu.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...