[Video] Srbski neodvisni novinar: S čim je Čeferin stimuliran, da sodeluje v Vučićevi kampanji?

Datum:

S čim je Aleksander Čeferin stimuliran, da tako vulgarno sodeluje v predvolilni kampanji Srbske napredne stranke, se sprašuje srbski športni novinar Željko Pantić. Ta opozarja, da bo morebitni padec Vučićeve stranke in škandal, ki se je zgodil Seppu Blatterju, pravi piknik v primerjavi s škandali, ki se lahko odkrijejo zaradi sodelovanja Čeferinove Uefe z Vučićem.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je po pritiskih srbske opozicije 17. decembra razpisal predčasne volitve. Da bi nasprotnike, sicer precej neenotno opozicijo pustil nepripravljene, je volitve razpisal nenapovedano in na prvi možni datum, kot ga lahko po njihovi zakonodaji. Medtem pa Vučić že aktivno vodi kampanjo in vanjo usmerja vse mogoče resurse. Tudi Aleksandra Čeferina, Zorana Jankovića in Milorada Dodika.

Marsikoga je namreč presenetila nedeljska novica, da je na otvoritev novega stadiona v Zaječarju in kvalifikacijsko nogometno tekmo Srbije in Bolgarije v Leskovcu prišel tudi sam predsednik Evropske nogometne zveze Uefa in ljubljanski župan, že večkrat obtožen kaznivih dejanj korupcije.

Po mnenju neodvisnega srbskega novinarja Željka Pantića je prihod Čeferina na otvoritev stadiona ilustracija popolne norosti Aleksandra Vučića. Kot pravi Pantić, se je prvič v zgodovini zgodilo, da so dobili stadion, na katerem do prihodnje jeseni nihče ne more igrati nogometa, povabljeni pa so bili še člani Vučićeve Srbske napredne stranke. Tekmo je opisal predvsem kot predvolilni shod srbskega predsednika, na katerem predsednik Uefe predstavlja častnega gosta. Pantić je razkril, da je izgradnja sicer še nedelujočega stadiona v Zaječarju primer velike korupcijske afere in promocijske akcije za predvolilno kampanjo. Vučić se je namreč postavil kar v vlogo predsednika nogometne zveze in javnosti razlagal, kako se bo tam odvila prva prijateljska tekma.

Čeferinovo blato politike in korupcije
Uefa je postala kriminalni kartel za trgovino z vplivom z različnimi političnimi diktaturami in aziatskim despotskim državam,” je komentiral Pantić in še enkrat obelodanil primer, ko Fifa ni imela posluha do minute molka za več kot 1400 žrtev izraelskih žrtev Hamasa. “Do te mere so pogreznjeni v politiko,” pravi športni novinar in dodaja, da imamo opravka z globalno mafijo, stokrat slabšo od Seppa Blatterja, ki se ga spomnimo iz korupcijske afere prirejanja svetovnega prvenstva v Katarju. Ta arabski denar danes obvladuje obe nogometni organizaciji – Fifo in Uefo – do te mere, da igralci ne smejo niti izreči sožalja pobitim civilistom, hkrati pa podpirata palestinski nogomet in njihove funkcionarje. To Pantić opiše kot “blato politike in korupcije“, Čeferina in Giannija Infantina pa opiše kot plačanca arabskih milijard. “Manjka samo še to, da plakate Srbske napredne stranke lepi sam Aleksander Čeferin,” komentira in dodaja, da je Uefa spolitizirala nogomet do absurda.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...