Nekdanja avstralska premierka jasno opozorila, da so migranti tisti, ki se morajo prilagoditi, in ne Avstralci, sicer so nezaželeni

Datum:

Nekdanja avstralska premierka Julia Gillard je ena izmed redkih državnih voditeljic, ki so javno izrazili, da se ne strinjajo s tem, da se migrantom, ki se ne želijo prilagoditi kulturi države, v katero prihajajo, ponudi zatočišče. Jasno je izjavila, da če se migranti ne želijo prilagoditi avstralski kulturi, jeziku in prepričanju, naj ti zapustijo državo in dodala, da enako velja tudi za muslimane, ki želijo živeti v skladu s šeriatskim pravom.

                   

Gillardova je dokazala, da od svojega trdnega prepričanja ne odstopi kar tako, saj globoko verjame v to, da je nujno treba zaščititi pravice državljank in državljanov.

Podprla je nadzor nad mošejami
Muslimanom, ki želijo živeti v skladu s šeriatskim pravom, je na ves glas sporočila leta 2013, naj zapustijo Avstralijo, saj je država želela narediti vse, kar bi bilo mogoče, da prepreči morebitne teroristične napade s strani muslimanskih radikalcev. Z izjavo, da podpira nadzor mošej s strani vohunskih agencij, je močno razjezila avstralske muslimane, poroča Hoax-slayer.

Gillardova je poudarila: “Migranti se morajo prilagoditi, ne Avstralci. Vzemite ali pustite,” je rekla in dodala, da ima dovolj, da se njen narod obremenjuje s tem, ali je užalil nekoga iz tuje kulture. Poudarila je, da je med večino Avstralcev prišlo do porasta patriotizma po terorističnem napadu na Baliju. “Ta kultura se je razvila tekom dveh stoletij s pomočjo pogumnih žensk in moških, ki so se borili za svobodo”.

Pozvala je k učenju angleščine
Med drugim je dejala, da se v Avstraliji večinoma govori angleško, in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko, rusko ali kako drugače. “Torej, če želite postati del naše družbe, se naučite jezika!” Po besedah Gillardove večina Avstralcev verjame v Boga in dodala, da ne gre za politični pritisk s strani krščanskega desnega krila, saj dokumentacija dokazuje, da so k snovanju naroda prispevale ženske in moški krščanske veroizpovedi. “Primerno je, da se o tem napišejo tudi informacije na stenah šol, če pa sem vam zdi to žaljivo, vam predlagam, da si za nov dom izberete drug del sveta, saj Bog predstavlja del naše kulture.”

“Migranti imajo vso pravico, da zapustijo Avstralijo”
Gillardova je poudarila, da bo Avstralija sprejela prepričanja migrantov in se v smiselnost le-teh ne bo poglabljala, če bodo ti sprejeli prepričanja Avstralcev in mirno živeli v harmoniji z večino. “To je naša država, naša zemlja, naš življenjski slog,” je rekla in dodala, da Avstralija ne bo vsakomur dovolila, da uživa vse to. “Če se nameravate pritoževati ali negodovati glede naše zastave, krščanskih prepričanj, našega načina življenja, vas spodbujam, da izkoristite eno izmed avstralskih svoboščin, torej pravico, da zapustite ozemlje.”

Slika je simbolna (foto: STA)
Slika je simbolna (foto: STA)

Nekdanja premierka je poudarila, da če migranti v Avstraliji niso zadovoljni, lahko deželo zapustijo in dodala, da jih niso Avstralci prisilili v to, da pridejo v Avstralijo, ampak so oni tisti, ki so zaprosili, da bi živeli v Avstraliji. “Sprejmite torej državo, za katero ste se odločili.” Za obstoj evropske kulture bi bilo nujno, da bi tudi evropski voditelji doumeli, da nismo mi tisti, ki se moramo prilagoditi, ampak prišleki.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...