[Video] Grozljivo! Gledalci so se smejali ob gledanju, kako se afriški migrant utaplja v beneškem kanalu

Datum:

V videu, ki je bil objavljen na spletni strani italijanskih novic, je slišati veliko smeha in rasističnih pripomb ob utapljanju afriškega migranta.

Gre za 22-letnega Gambijca Pateha Saballya, ki se je utapljal v beneškem kanalu. Potniška ladja je pripeljala tja, vrgli so mu reševalne obroče, ki jih ni dosegel. Zakričal je:  “Afrika.” Očividci so rekli, da je neumen in da hoče umreti. Ena oseba je kričala: “Pojdi naprej, pojdi domov.” Nihče ni skočil v vodo, da bi mu pomagal, le fotografirali so njegovo utapljanje. Eden od njih je zakričal: “Naj umre v tem trenutku!” Ko ga je potegnil vodni tok, mu nihče ni moglel  več pomagati. Več kot sto ljudi je videlo, kako so njegovo truplo v modri vreči, privezano na lestev, potegnili iz vode.

https://www.youtube.com/watch?v=8WDTFph9rcQ

Radovedneži bi ga lahko rešili
Lokalni vodja italijanskega združenja reševalcev je dejal: “Ne želim kriviti nikogar, ampak morda bi bilo mogoče storiti kaj več, da bi ga rešili.” Taksist je povedal, da je videl, kako se je mladenič vrgel v vodo in zavrnil pomoč. Še ena očividka se je spraševala, kaj je bilo s tem človekom, ki je po dolgi poti po morju in puščavah iz Afrike prišel v Benetke in umrl v najlepšem mestu na svetu. Na Twiterju je bil objavljen zapis, da je deček iz Gambije umrl v kanalu v Benetkah, vendar mu ni nihče ponudil roke, da bi mu pomagal. To je, kot je zapisal, pravi obraz Evrope.

Lokalni mediji poročajo, da je Sabally s čolnom odpotoval iz Afrike v Evropo že pred dvema letoma in končal v pristanišču Pozzallo. V Italiji je dobil dovoljenje za bivanje, a je odpotoval naprej v Švico iskat službo, da bi bil bližje družini, ki je v Mehiki, vendar so ga poslali nazaj v center za priseljence v Italiji. Varnostne kamere v Benetkah so pokazale migranta, kako sedi na stopnicah s pogledom na Grand Canal, preden je postal utopljeni madež v vodi, še piše Express.

Lani je v Italijo z ladjo prišlo več kot 181 tisoč priseljencev večinoma iz podsaharske Afrike. V primerjavi z letom 2015 je to skoraj 18 odstotkov več.

Branka Jurhar

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...