Nemčija: Migranta pod vlak porinila moškega, ker jima ni hotel dati cigarete

Datum:

Prejšnjo sredo zvečer so na železniški postaji v Nemčiji aretirali dva tuja državljana, saj naj bi na železniške tire potisnila moškega, ki jima ni hotel dati cigarete. Incident se je zgodil na osrednji železniški postaji v Pforzheimu, mestu na jugozahodu Nemčije, žrtev pa je bil nič hudega sluteč 49-letni gospod, piše PZ News.

​​33-letni Alžirec in 31-letni državljan Tunizije sta po poročanju PZ News pristopila do 49-letnega moškega in od njega zahtevala cigareto. Ko ju je gospod zavrnil, sta ga oba ga napadla in potisnila pod vlak. Incident je le eden v nizu mnogih podobnih incidentov, ki se v vedno večjem številu dogajajo na železniških postajah, večinoma pa so vanje vpleteni migranti oziroma tuji državljani.

Po tem ko je gospod, ki je kot vsi ostali, čakal na vlak, zavrnil dva tujca, ki sta od njega zahtevala cigareto, sta ga ta napadla. Po poročanju PZ News sta ga začela potiskati, dokler moški ni padel pod čakajoči vlak. Ko je žrtev poskušala splezati nazaj na ploščad, sta ga napadla še drugič. Mimoidoči so bili priča napadu in so neuspešno poskušali posredovati. O dogodku je bila obveščena policija, ki je poskušala prijeti napadalce, eden od njih pa je poskušal pobegniti s kraja dogodka. Oba je na koncu prijela državna policija in ju predala zveznim oblastem. Ovadili naj bi ju kaznivega dejanja nevarne telesne poškodbe in ostajata v priporu.

Vedno več incidentov, povzročenih s strani tujih državljanov
Omenjen incident pa je le eden v zaskrbljujočem trendu napadov na železniških postajah, v katere so večinoma vpleteni migranti. Potencialno smrtonosno dejanje potiskanja žrtev na železniške tire je v Nemčiji vse večji trend, sodeč po navedbah RMX pa podatki kažejo, da so zanje večinoma odgovorni tuji državljani. Nemški časnik Deutsche Welle je lani poročal, da so bili v 38 od zadnjih 65 poročil o incidentih na železniških postajah vključeni tujci oziroma niso bili državljani Nemčije.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Podatki o podobnih, vedno pogostejši incidentih se vrstijo že nekaj let. Po poročanju RMX je julija 2018 41-letni državljan Eritreje v Frankfurtu pred vlak porinil 8-letno deklico. Na koncu se je izognil zaporu in so ga poslali na psihiatrični inštitut, ker je trdil, da je duševni bolnik. Januarja 2021 je ubežnik iz Nigerije prav tako v Frankfurtu na tirnice potisnil 60-letno žensko. Gospa je utrpela hude poškodbe, moškega so k sreči ujeli. Maja istega leta je 30-letni Afganistanec napadel 12-letno deklico in jo skušal potisniti pred premikajoči se vlak v glavnem mestu zvezne dežele Mecklenburg-Predpomorjansko Schwerin.

Pri prišlekih je večja verjetnost za duševno nestabilnost
Nedavno, januarja letos, so aretirali 27-letnega sirskega državljan, ki naj bi na železniški postaji Altena v zahodni nemški zvezni državi Severno Porenje-Vestfalija na železniške tire vrgel najstnico. Martin Rettenberger, direktor centralnega kriminološkega urada, je lani za Deutsche Welle skušal razložiti ta pojav in po poročanju RMX dejal, da imajo tujci, ki pridejo v državo, večjo verjetnost za resne psihiatrične težave, “obstajajo vsaj duševno zmedeni do hudo duševno bolnih tipov storilcev,” je povedal in dodal, da so najbolj ogroženi prav ljudje v prometu.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...