Več mrtvih in ranjenih v ruskem napadu na stanovanjski blok v Zaporožju

Datum:

V noči iz srede na četrtek je Rusija zračno napadla civilni cilj v Zaporožju na JV države. V napadu so umrli vsaj trije ljudje, šest pa je bilo ranjenih. Predsednik Zelenski je napad že obsodil ter ocenil, da Ukrajina stanje na fronti nadzira. 

Ukrajinska policija je za javnost sporočila, da je bilo zaradi ruskega izstrelka v noči iz srede na četrtek uničenih preko deset stanovanj v večstanovanjski zgradbi v mestu Zaporožje, kjer so bili nastanjeni civilisti, ki so mirno spali. Iz ruševin je doslej uspelo rešiti šest ranjencev in tri trupla. Pri reševanju preživelih so sodelovali zlasti gasilci, poroča STA.

Uspešno je bilo rešenih enajst ljudi, vključno z nosečnico, ki je že bila odpeljana v bolnišnico. Pogrešane se še vedno išče. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za napad že dejal, da gre za “dejanje teroristične države, ki želi, da bi vsak dan postal dan terorja.” Izrazil je tudi prepričanje, da zlo v njihovi državi ne bo zmagalo.

Kot je še dejal, bodo izgnali sovražnika in mu izstavili račun. Dotaknil se je tudi razmer na bojišču, rekoč, da Ukrajina nadzira “vsa območja na fronti”, ter poudaril, da so naselja v zaledju bojišč na jugu in vzhodu države še naprej žrtve okupatorjeve agresije. Civilisti vsakodnevno trpijo zaradi ruskih napadov.

Portal PAP je razkril še nekaj drugih podrobnosti o ruskem napadu, med drugim, da je šlo za petnadstropni blok, zgradba pa je skorajda povsem uničena. Popolnoma so uničeni drugo, tretje in četrto nadstropje. Sedem stanovalcev je bilo prepeljanih v bolnišnico, zdravstveno stanje treh oseb pa je resno. Reševalne službe so morale prav tako evakuirati 31 oseb.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...