Nemčija: Policija identificirala strelca, odgovornega za pokol v cerkvi

Datum:

Strelca, odgovornega za strelski pokol v cerkvi Jehovovih prič v Nemčiji, v katerem je umrlo osem ljudi, so identificirali. Strelec je po pokolu storil samomor, med njegovimi žrtvami pa je bil tudi nerojeni otrok, pišejo tuji mediji.

                   

Idfentificirali so morilca v pokolu v Hamburgu, ki je v cerkvi Jehovovih prič ustrelil sedem ljudi in jih huje ranil. Za strelski pokol je odgovoren 35-letni Phillip F., nemški državljan in nekdanji član verske skupnosti v Hamburgu, med njegovimi žrtvami pa je bil tudi nerojeni otrok. Njegovega porekla niso razkrili.

Po poročanju nemških medijev je bil strelec 35-letni Philipp F, nekdanji član verske skupine in poslovni svetovalec. Med pokolom sta umrla tudi nosečnica v sedmem mesecu in njen nerojeni otrok, policija morebitnega motiva še ni odkrila. Kljub temu da razlog za streljanje policiji doslej še ni znan, je ta potrdila, da je bil strelec eden sam.

Podrobnosti dogodka
Po poročanju Daily Maila je znano nekaj tudi o okoliščinah, in sicer naj bi se žrtve udeležile biblijskega študijskega sestanka v cerkvi Jehovovih prič, ki se je začel ob 19. uri po lokalnem času. Policija je sporočila, da je prva poročila o napadu prejela ob 21.04, v stavbo pa je vstopila manj kot deset minut pozneje. Lokalne oblasti so pohvalile odzivnost policije in dejale, da bi bilo žrtev še več, če oboroženi policisti ne bi tako hitro posredovali. V stavbi naj bi bilo v času streljanja 50 ljudi, pri strelcu pa so našli 15 nabojev. Policija je morala po prihodu previdno ločiti strelca od žrtev, nakar je ta zbežal v zgornje nadstropje cerkve in tam storil samomor.

Foto: zajem zaslona

Po poročanju nemške revije Spiegel je Phillip F. odraščal v Kemptenu v regiji Allgäu v strogo verski družini. Po končani srednji šoli se je izučil za bančnega uradnika. Po študiju poslovne administracije in po večkratnem bivanju v tujini se je naselil v Hamburgu. Na svoji spletni strani se je opisal kot “multikulturen” in “samozavesten Evropejec”. Ponujal naj bi svetovalne storitve na področjih od kontrolinga do teologije, pri čemer je zaračunaval “minimalno dnevno ceno 250,00 evrov plus 19 odstotkov DDV“, svojo visoko ceno pa naj bi opravičeval z visokimi zaslužki svojih strank.

Šef hamburške policije Ralf Martin Meyer je dejal, da je imel osumljeni strelec dovoljenje za orožje in zakonito lastništvo polavtomatske pištole od decembra ter je med napadom ustrelil devet nabojev streliva. Državni tožilec v Hamburgu je dejal, da so že izključili teroristične motive, pri čemer je načelnik policije med tiskovno konferenco namigoval, da je morda imel duševno bolezen. Motiv še ni znan, so sporočili uradniki.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...