Nemška policija za velik gozdni požar osumila štiri ilegalne migrante!

Datum:

S požari se poleg Slovenije soočajo tudi ostale evropske države. Za zadnjega, o katerem smo poročali, pod Socerbom na Primorskem, so lokalni domačini menili, da je bil povzročen s strani ilegalnih migrantov. In čeprav levičarji vključno z MNZ to želijo prikriti, pa težko prikrijejo dejstva, ki se dogajajo po ostali Evropi. Portal RMX je namreč poročal, da je policija aretirala štiri Iračane, osumljene, da so odgovorni za požig gozdnega požara v bližini znamenitega mostu Bastei v narodnem parku Saška Švica v Nemčiji. Po tem se požig s strani ilegalnih migrantov pod Socerbom ne zdi več tako nemogoč, kot želi prikazati aktualna vlada.

Območje, ki na splošno velja za eno najlepših naravnih območij v Nemčiji, je od 17. julija več dni gorelo. Ogenj je uničil 2500 kvadratnih metrov nacionalnega parka. Več kot dva dni je trajalo, da so gasilci na težko dostopnem območju pogasili požar. Nastalo je za 50 tisoč evrov materialne škode, za vse to pa so osumljeni prav ilegalni migranti, ki naj bi kadili cigaro.

Za požar obtoženi štirje ilegalni migranti
Policisti zaradi naklepnega požiga preiskujejo tri 24-letne moške in enega 25-letnega moškega. Iraška četverica naj bi kadila cigare na območju med trdnjavo in razgledno točko Kanapee. Odvržen ogorek naj bi tako sprožil obsežen gozdni požar. Po drugi točki obtožnice naj bi se povzročitelji nastanili v kampu zunaj pohodniških poti nacionalnega parka. Preiskovalcem požara je na kraju dogodka uspelo zavarovati več dokazov, so sporočili s policije. Kmalu po požaru so uradniki od prič prejeli številne namige o tujcih. V torek so policisti preiskali stanovanja v Dresdnu, povezana z osumljenci. Zavarovali so tudi mobilne telefone, ki jih zdaj ocenjujejo.

Slovit saško-švicarski narodni park (Foto: Wiki)

Nacionalni park, ki leži na vzhodu Nemčije blizu Češke, je znan po pečinah iz peščenjaka, bujni vegetaciji in znamenitih gradovih. Vendar pa so huda suša in rekordno visoke temperature ogrozile tako narodni park kot obsežna naravna območja v preostali Evropi.

Požari zajeli sosednjo Češko
Z ogromnimi požari pa se ni soočala le Švica, ampak tudi ostale države, kot npr. Češka. V češkem narodnem parku Češka Švica, je bilo doslej uničenih že okoli 1100 hektarjev gozdov. Približno 700 delavcev reševalnih služb je bilo na kraju dogodka, vključno s švedskimi gasilci, ki so v petek prispeli na Češko, da bi pomagali z letali za gašenje požarov. Pomagale so tudi Slovaška, Poljska in Italija. Vzrok požara še pojasnjujejo. Požar so gasili tudi v Bernsdorfu v Gornji Lužici, policija pa je po preiskavi za medije sporočila, da je bil požar tudi tam najverjetneje podtaknjen.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Biden odstopil od kandidature

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...