Nenavadna lokacija: Levičarski mediji so ponoreli, ko so izvedeli, kje je Trump pokopal svojo prvo ženo

Datum:

Donald Trump je svojo ženo pokopal na precej nenavadni lokaciji. Ta sedaj počiva na njegovem golf igrišču, zaradi česar so se številni uporabniki na spletu začeli spraševati, kaj je botrovalo takšni odločitvi. Nekateri so sklenili, da naj bi nekdanji ameriški predsednik na tak način ubil dve muhi na en mah. Po eni strani bi preminulo Ivano obdržal blizu sebe, po drugi strani pa bi lahko imel od tega davčne koristi.

Glede na to, da je sedaj na njegovem ekskluzivnem golf igrišču v Bedministru pokopana njegova nekdanja žena, se številni sprašujejo, če Trump namerava preklasificirati golf igrišče v pokopališče, kar bi pomenilo, da posest oz. podjetje, ki s posestjo upravlja, ne bi bil več davčni zavezanec. Davčni zakonik v New Jerseyju, kjer so davki na nepremičnine izredno visoki, pokopališča izvzema iz vseh davčnih obveznosti. – to pa bi imelo potencialno ugodne davčne posledice za družinski sklad Trump.

Trumpova poteza je vzbudila zgražanje predvsem v levo usmerjenem delu ameriške javnosti, a resnici na ljubo je bil pokop na dotični lokaciji dogovorjen vnaprej. New York Post je že leta 2017 poročal, da je Trump dobil dovoljenje za Ivanin grob blizu prve luknje igrišča, pa tudi za še več grobov, ki bi jih lahko kupil vsak, ki bi hotel tam počivati. Nekaj časa je veljalo, da naj bi bil tam pokopan tudi sam Donald Trump, v načrtovanem družinskem mavzoleju. Težko je reči, da bo temu res tako, saj je po drugi strani rezerviral prostor na pokopališču v Queensu, predelu New Yorka. Sicer pa je za takšne špekulacije še veliko prezgodaj. Nekdanji ameriški predsednik najverjetneje namerava še enkrat kandidirati za predsednika ZDA, kar tudi delno pojasni zgražanje levičarskih aktivistov na spletu.

Družina Trump (Foto: socialna omrežja)

Odzivi ameriških senzacionalističnih medijev
Prva žena Donalda Trumpa, ki so jo ta mesec našli mrtvo na dnu njenih stopnic, je imela zlato obarvano krsto, vendar so bili govori njene hčere in sinov tisti, ki so pograbili vso pozornost. Ivanka je o svoji pokojni materi povedala, da je je bila stroga, zahtevna, a ji je vcepila prepričanje, da je ženska zmožna vsega in to v visokih petah, če je potrebno. Pogosto naj bi ji celo svetovala, naj nosi krajše krilo. Predvsem ta izjava je doživela buren odziv ameriških levih in aktivističnih medijev. Njen sin Donald mlajši je povedal, da je bila stroga, ter da ga je disciplinirala tudi z leseno žlico, če je bilo potrebno. Marsikatero podrobnost, ki so jo njeni sinovi navedli na pogrebu, pa so levičarski mediji pograbili in iz smešnih prigod naredili senzacionalistične zgodbe. Očitno je o nekaterih tudi po smrti mogoče govoriti vse najslabše, a le, če gre za politične nasprotnike.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...