Nenavadno: Kako pokojni Janez Drnovšek iz nebes piše bratu Milanu

Datum:

 Po spletu je zaokrožilo prav nenavadno pismo. Pismo, ki ga pošilja nekdanji predsednik Janez Drnovšek bratu Milanu in v katerem ga opozarja na Deset Božjih zapovedi. Še posebno na moralne zapovedi: Ne ubijaj, Ne kradi, Ne laži.

Pismo je povzeto po “telekinetskem kanalu” v Univerzumu, podpiše pa ga “Janez Drnovšek”. Namenjeno je “bratu Milanu Kučanu”, še posebej pa Slovenkam in Slovencem. “Bodite ponosni nase, torej na svoj (na)rod! Brat Milan vas je zatajil,” zapiše avtor uvodoma, v nadaljevanju pa opozori na peto (Ne ubijaj!), sedmo (Ne kradi!) in osmo (Ne pričaj po krivem!) zapoved.

“Drnovšek” se v pismu najprej obregne ob nedavno izdano Kučanovo biografijo, ki jo je zapisal zgodovinar Repe, in komentira, da si le-ta ne zasluži imena Boži-dar. Ravno obratno – knjiga je po njegovem sramota za slovensko zgodovinopisje. Da je trajalo toliko časa, preden je bila ‘končno’ izdana, pa pripiše temu, da je morala najprej umreti še poslednja priča, ki bi lahko nasprotovala zapisanim neresnicam – to je “brat Bučar.”

Erjavec in Židan neupravičeno postajata politika z najdaljšim stažem
Avtor pisma se obregne tudi ob ministra Erjavca in Židana: “Brat Erjavec (podobno velja za brata Židana) pri meni niti eno leto ne bi bil minister, pod tvojim patronatom, brat Milan, pa postajata politika z najdaljšim stažem. Namesto da bi se ukvarjala s priznanjem Palestine in oblikovanjem Kurdske države, se raje ukvarjata s Putinovim boljševiškim režimom.”

Poudaril je še, da je slovenska politika trenutno na najnižjem možnem nivoju in da je potrebno menjati njene nosilce. Brata Milana pa opozarja na tri ključne zapovedi, ki jih “brezobzirno krši”: ‘Ne ubijaj’, ‘Ne kradi’, ‘Ne laži.’
“Mercator ste na koncu prodali hrvaškemu oligarhu Todoroviću globoko pod ceno, čeprav nas je brat Židan ‘pomirjal’, da bo drugače. Namesto da bi skrbel za slovensko svinjerejo, ki jo je pomagal uničiti v korist slovenskega uvoznega lobija.” (J. Drnovšek iz Univerzuma)

Foto: STA

Peta Božja zapoved: “Ne ubijaj!”
V tem delu pisma “Drnovšek iz Univerzuma” opozarja, da je potrebno priznati velike medvojne in povojne zločine in to, da so komunizem, fašizem in nacizem totalitarni sistemi, usmerjeni proti ljudem, spravo pa prepustiti ljudem – politično se je namreč ne da zaukazati.
“Tvoji kadri – bratje Pahor, Cerar in Brglez – so položili temeljni kamen nekega spomenika, za katerega še sami ne vedo, čemu služi. Če bi vedeli, bi spomenik že stal. In glej ga zlomka: župan Janković ima enkrat prav – Ljubljana je proti vsakršni spravi. In res, s komunističnimi zločinci, katerih naslednik je tudi brat Janković, ne more biti sprave.” 
Foto: STA
Foto: STA

Sedma Božja zapoved: “Ne kradi!”
“Drnovšek” bratu Milanu očita, da mu je s pomočniki uspelo podvojiti javni dolg in ustvariti bančno “luknjo neslutenih razsežnosti”. Med krivci v “univerzumu” so zapisani: vlada Boruta Pahorja in Alenke Bratušek, njuno delo “uspešno” nadaljuje Cerarjeva vlada, med posamezniki pa so izpostavljeni brat Tajnikar, brat Mencinger in brat Gaspari.

Za slednjega je avtor pisma prepričan, da je med najbolj odgovornimi za največjo krajo v slovenski zgodovini – bančno luknjo. Pri tej pa so mu pomagali še brat Kramar, sestra Osolnikova in brat Golobič. Avtor ne pozabi navesti še sramotnih primerov DUTB, NLB in SDH, na katere ne reagira niti Cerarjeva vlada niti guverner Banke Slovenija.
“To je bila tudi tvoja ‘vizija’ Foruma 21, ki se je končala v breznu dolgov mnogih predhodnih generacij.” (Janez Drnovšek iz Univerzuma)
Osma Božja zapoved: “Ne pričaj po krivem!”
Bratu Milanu očita tudi, da je v svojih pričevanjih, izjavah in intervjujih natrosil kup neresnic: o izbrisanih, sežigu knjig in holokavstu, ukinitvi Službe družbenega knjigovodstva (SDK) in hrvaških varčevalcih. “Namesto da bi pomagal reševati problem hrvaških varčevalcev, si raje urejal izplačila deviznih vlog privilegirancem – npr. dr. Slavenu Letici,” brata Milana opomni Drnovšek iz Univerzuma.
Nazadnje se dotakne še orožarske afere. “Dejstvo je, da si predal orožje JLA, ki ga je odpeljala, kasneje pa trdil, da so ga prodali drugi za gotovino. Moral sem prekiniti to farso. Ti seveda drugače nisi mogel, saj te je JLA zaradi Kosa imela v šahu. Moral si biti poslušen in zvit, kot si bil vedno, da si se obdržal na oblasti. Tako si se pogajal tudi z JLA,” mu še očita avtor pisma.
Zaradi vsega navedenega – v šest strani dolgem pismu je spominov na čase na Zemlji še več – brat Drnovšek Slovenke in Slovence poziva, naj “dvignejo svoj glas in zahtevajo takojšnje predčasne volitve ter volijo desno sredinsko opcijo.”
Na dnu šest strani dolgega pisma nas spremlja misel iz Svetega pisma, ki je kot rdeča nit zapisanega: “Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?” (Matejev evangelij 7,3)
P. S.: Resnično zgodovino o bratu Milanu pa naj napiše publicist Igor Omerza …
Pismo iz Univerzuma povzela Vesna Vilčnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev...

So latvijski Muzej okupacije poškodovali ruski agenti?

"V noči na 28. februar je neznanec odvrgel molotovko...

Gre Svoboda po poti SD? Leto je končala z 868 tisočaki minusa in upadanjem članstva

Gibanje Svoboda v finančnem smislu postaja vse bolj podobno...

SDS: Vlada naj uskladi pokojnine, ker je upokojence spet prikrajšala

"Po skoraj dveh letih vladanja Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov...