Nestrpnost se seli na lokalne volitve: Vandali na domačem pragu nad avtomobil županske kandidatke SDS v Destrniku

Datum:

Kot kaže, tudi na lokalnih volitvah, katerih sklepni del bo ta konec tedna, ne gre brez vandalizma in politično motiviranega nasilja. Ponoči so neznanci poškodovali avtomobil kandidatke stranke SDS in stranke SLS za županjo občine Destrnik Vlaste Tetičkovič-Toplak na njenem domačem dvorišču. 

Ker je do samega napada prišlo praktično na domačem pragu, je vse skupaj toliko bolj zaskrbljujoče. Če bi kdo morda pomislil, da je šlo zgolj za naključno obliko vandalizma, pa sam letak, ki je ostal na prizorišču, dokazuje, da ni tako in da gre za nasilno dejanje, ki ima resno politično ozadje.

Foto: FB Vlasta Toplak

Kandidatka za županjo groženj nad družino ne tolerira in jih strogo obsoja
“Danes ponoči so vandali poškodovali moje vozilo, parkirano ob dvorišču. Policisti so našli iz volilnega letaka iztrgano sliko moje družine. List je bil poškodovan v predelu obrazov in zraven narisan križ. Naprošam vse, ki bi morebiti videli v nočnih urah kogar koli v okolici naše hiše, naj obvesti policijo ali mene”, je v odzivu na dogajanje zapisala Vlasta Tetičkovič Toplak.

Kandidatka za županjo občine Destrnik Vlasta Tetičkovič-Toplak je bila žrtev nasilja. (Foto: FB Vlasta Toplak)

V nadaljevanju je kandidatka za županja izpostavila, da dejanje strogo obsoja, sploh zato, ker se s tem zlorablja fotografija, na kateri so moji mladoletni otroci. “Dva najstnika in en, ki je že šel čez težko preizkušnjo. Zavedam se, da kot kandidatka za župansko funkcijo na lokalnih volitvah moram prenesti veliko pritiskov, ampak groženj nad družino ne toleriram in jih strogo obsojam.”

Foto: Demokracija

Občino Destrnik dolga leta vodi župan in nekdanji poslanec Franc Pukšič. Ker se je ta odločil za politično upokojitev, se je Vlasta Tetičkovič Toplak, ki je v dosedanjem mandatu zasedala mesto direktorice občinske uprave, odločila, da se poteguje za mesto županje. Njena kampanja poteka pod sloganom “Drugačni & Povezani” in velja za strpno in spoštljivo. Kot kaže, pa strpnost ni vrlina njenih političnih nasprotnikov.

Demokracija poroča, da so policisti Policijske postaje Ptuj opravili ogled kraja dogodka, a za zdaj več podrobnosti še ni znanih.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Pričetek dobrodelne akcije “Pomagajmo preživeti in živeti”

Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci predstavila začetek...

Telekom ob 47 milijonih dobička ne bo izplačeval dividend?

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) nasprotuje predlogu Uprave in...

Ddr. Jaklič poudarja, da je opravljal le dejavnosti, ki mu jih dovoljuje zakon

Potem ko se je Mladina razpisala o obstoju popoldanskega...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino, preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...