Prevc zmagal s skokom svojega življenja

Datum:

Peter Prevc je zmagoslavno začel leto 2016. Kot je sam dejal, je s skokom svojega življenja z velikim naskokom pometel z vso konkurenco ter zanesljivo prevzel vodstvo v skupnem seštevku novoletne turneje. Do točk sta prišla še Domen Prevc in Anže Lenišek.

Peter Prevc je vodil že po prvi seriji, ko je v dvoboju premagal Severina Freunda, v drugi seriji pa je ‘Pero mišica’ dobesedno pometel z vso konkurenco ter prišel do svoje prve zmage na novoletni turneji.

Daljava dneva za zanesljivo zmago
Peter Prevc je v prvi seriji skočil 133,5 m in v neposrednem dvoboju premagal zmagovalca Obersdorfa Severina Freunda. V drugi seriji je naš šampion skočil še dlje in z daljavo dneva (136 m) z naskokom ugnal vso konkurenco ter prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku novoletne turneje.

Prevc: “Eden mojih najboljših skokov v karieri”
“To je bil eden mojih najboljših skokov v življenju,” je po koncu tekme dejal Prevc, ki ima pred zadnjima dvema tekmama novoletne turneje 8,6 točke prednosti pred Nemcem Severinom Freundom. Ne le prednost, ki jo ima – v prid Petra Prevca govori tudi zgodovina. Na 36 novoletnih turnejah je bil skupni zmagovalec kar v 25 primerih skakalec, ki je zmagal v Garmisch-Partenkirchnu.

Novolenta turneja se s kvalifikacijami v Innsbrucku nadaljuje že jutri. Tretja tekma turneje je na sporedu v nedeljo, zadnja pa v sredo v Bischofshofnu.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...