Nezaslišano: Nevladna LGBT organizacija zahteva prepoved rabe besede “mama”

Datum:

LGBT aktivistična skupina Stonewall UK, ki se ukvarja z agresivnim vsiljevanjem svoje ideologije javnosti, po novem od britanskih delodajalcev zahteva, da prenehajo uporabljati besedo “mama”, ker naj bi bila diskriminatorna do transspolnic, ki si domišljajo, da so moški in zaradi ne morejo biti mame, čeprav so otroka rodile.

Besedo “mama” bi po zahtevah britanske LGBT aktivistične organizacije Stonewall UK moral nadomestiti izraz “starš, ki je rodil”. Nasilje nad govorjenim jezikom pri Stonewallu upravičujejo s trditvami, da se na tak način borijo proti diskriminaciji proti transspolnicam, ki verjamejo, da so moški in jim kot takim izraz “mama” ne ustreza, saj beseda inherentno vsebuje oznako ženske.

Aktivistična skupina, ki je še do nedavno tesno sodelovala z britanskim varuhom za človekove pravice, je v preteklosti nanizala vrsto malih zmag pri uradnih institucijah, a dejstvo, da želijo razvrednotiti besedo “mama”, je razjarilo britansko javnost.

Image

“Odbor za merila v javnem življenju bi moral sprožiti javno preiskavo o tem, kako je organizacija, ki je v osnovi lobistična skupina, dobila tako vpliven položaj znotraj številnih institucij,” je po poročanju Daily Express povedala članica kampanje Sex Matters (v prevodu Spol je pomemben) Maya Forstater.

Na seznamu partizanov raznolikosti več kot 850 organizacij
Po podatkih Stonewalla je na njihovem seznamu partizanov raznolikosti več kot 850 organizacij. Od tega je okoli 250 vladnih uradov in javnih institucij. Stonewall je v preteklosti dosegel, da je Univerza v Edinburghu prenehala uporabljati besedo “mama”, kar so nadomestili s “starš, ki je rodil”, uspešni so bili tudi pritiski na policijo v Merseysidu, kjer so lobirali za bolj “vključujoč” izraz “noseč zaposleni”, ravno tako pa so skalp pobrali tudi valižanski vladi, ki je iz zakonika o materinstvu umaknila besedo “mati”.

Britanski ekvivalent varuha za človekove pravice je po poročanju The Irish Post nedavno s Stonewallom prekinil sodelovanje, saj so spoznali, da želi lobistična skupina z vzpostavitvijo tako imenovanih prebujenih delovnih okolij zatreti svobodo govora med zaposlenimi.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali vlado vodi kar generalna sekretarka Svobode?!

V javnosti že dlje časa krožijo ugibanja o dejanski...

Tajkuni Alenke Bratušek lupijo Slovence – do kdaj še?

"Ona igra ključno vlogo. Če bi ona dala usmeritev,...

Bo nova tehnologija ustavila Sorosovo vplivanje na predsedniške volitve v ZDA?

AllSides Technologies, Inc., podjetje za tehnološke rešitve, ponuja rešitev...

V čem je razlika?

Že zelo zgodaj v mojem ne ravno kratkem življenju,...