Nova razkritja zlorab v policiji: na tapeti je sodelavec generalnega direktorja

Datum:

Objavljamo elektronsko sporočilo, ki ga je nekdanji generalni direktor policije Andrej Jurič poslal Igorju Ciperlu, sedanjemu pomočniku generalnega direktorja policije Senadu Jušiću, in sicer po Ciperletom pričanju pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje sume političnih zlorab policije. 

                   

Spomnimo: glede spornega generalnega direktorja policije Senada Jušića smo že veliko pisali. Oktobra je proti njemu vložil tožbo na upravno sodišče nekdanji prvi mož policije Boštjan Lindav, saj je skušal dokazati, da postopek imenovanja Jušića ni bil skladen s predpisi oziroma da izbira novega generalnega direktorja ni skladna s pogoji za dotično funkcijo. Upravno sodišče pa je novembra letos zavrnilo predlog Lindava glede imenovanja Jušića. Na njegovo imenovanje na vrhu policije naj bi ključno vplivalo poznanstvo s predsednikom vlade Robertom Golobom. V nadaljevanju objavljamo celotno pismo Jušićevemu pomočniku Igorju Ciperletu s strani nekdanjega generalnega direktorja policije Andreja Juriča.

Spoštovan! Ta tvoja včerajšnja izjava na komisiji, da je v času delovanja avtocestne policije (ACP) bilo na avtocestnem križu 5 patrulj policije, sedaj jih je zagotovo več, ni nič drugega kot zavajanje slovenske javnosti in velika neresnica (laž). Jasno mi je, da moraš zagovarjati nekaj, kar ste uničili upoštevajoč načelo “zato ker nisem jaz, je slabo in nepotrebno”, kljub temu da ste se zavedali dobrih rezultatov delovanja in pozitivnega učinka ACP na varnost prometa. Ne vem kdo ti je posredoval te neresnične podatke (upam da si jih nisi izmislil sam), kljub vsemu pa ti bom napisal koliko patrulj bi moralo biti na avtocestnem križu v času delovanja ACP. ACP je morala po odredbi direktorja ACP (ko je enota bila ustanovljena in operativna) zagotavljati minimalno število 6 patrulj na avtocesti (Enota Ljubljana 3 patrulje, enota Maribor 1 patruljo, enota Celje 1 patruljo in enota Koper 1 patruljo).

Že pri tem številu je tvoj podatek lažen in zavajajoč. Policijske uprave, katere še niso imele ustanovljene enote (PU Novo mesto) in policijske uprave, katere ne bi imele enote ACP, so morale do popolnitve enot same odredit patruljo na AC (PU Nova Gorica, PU Kranj in PU Murska Sobota). Če seštejem 6 patrulj ACP in 4 patrulje ostalih PU pridem do številke 10. To je še zmeraj 1x več od posredovanja tvojih podatkov glede števila patrulj. Tukaj moram dodat, da je bilo to minimalno število zagotovljenih patrulj na avtocestnem križu. Zagotavljam pa ti, da je enota Ljubljana imela na terenu 4 patrulje, razen če niso sodelovali v zavarovanjih in drugih aktivnosti policije. Napisal sem kakšno minimalno število patrulj bi moglo bit na avtocestnem križu. Zatrdim pa lahko samo za ACP (6 patrulj), ker vpogleda prisotnosti ostalih uprav nismo imeli.

To pristojnost je imel Sektor prometne policije na Upravi uniformirane policije. Če pa oni niso hoteli nadzirat, oziroma so površno nadzirali prisotnost, pa ni krivda ACP. V bodoče te prosim, da ne širiš laži o delu avtocestne policije, ker so bili fantje in dekleta predani svojemu delu, strokovni, proaktivni, inovativni in izredno uspešni pri odkrivanju prekrškov. Želim ti še naprej uspešno kariero, katera pa se naj gradi na resničnih podatkih in ne v zavajanju javnosti in posredovanju neresničnih podatkov (laži). Nisem gledal zaslišanja. Na to izjavo so me opozorili drugi, katerim pa verjamem, da si izrekel to laž.
Z odličnimi pozdravi!

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...