Nove manipulacije 24ur o gospodarskih ukrepih, čeprav je vlada dosegla popolno soglasje z gospodarstveniki

Datum:

Spletni portal POP TV-ja, 24ur, prav tako pa tudi informativna oddaja sama, sta v sredo zvečer objavila članek in televizijski prispevek, v katerih sta trdila, da je osem stanovskih organizacij, ki predstavljajo vse nivoje gospodarstva, koalicijo tik pred zdajci poskušalo prepričati, da bi ob današnjem sprejemanju interventnega zakona vendarle uslišali njihove pomisleke. Predsednik vlade Janez Janša je njihovo zavajanje označil kot popoln “fake news” in dodal: “Še ena v nizu sramotnih manipulacij 24ur.com.”

Na POP TV so si privoščili še eno v nizu lažnih novic, saj so v sredo zvečer poročali, da je “osem stanovskih organizacij, ki predstavljajo vse nivoje gospodarstva, koalicijo tik pred zdajci poskušalo prepričati, da bi ob jutrišnjem sprejemanju interventnega zakona vendarle uslišali njihove pomisleke. A jim ni uspelo.” Ob tem so zapisali, da naj bi jim vlada pojasnila, da bi jim “piljenje prvega protikriznega paketa vzelo preveč časa, kot pravijo, bi to lahko trajalo teden, celo dva.” Podobno se je s terena javljala tudi njihova novinarka Katarina Matejčič, ki je dodala, da naj bi vlada gospodarstvenikom obljubila, da “bodo njihove pomisleke in dobre predloge upoštevali v drugem protikriznem oziroma antikorona paketu, ki bi bil lahko pripravljen, nared, že v desetih do štirinajstih dneh.”

Na poročanje Šarčevega medija se je odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da gre za popoln fake news. Še ena v nizu sramotnih manipulacij 24ur.com. Gospodarstvenike sva z Zdravkom Počivalškom povabila na pogovor o pripravi smernic za PKP2 – in dosegli smo popolno soglasje o tem, kako naprej. Nobenih dopolnil na predlog PKP1 ne bo.” 

Na laž jih je postavil tudi Počivalšek
Da POP TV tudi v tem primeru širi lažnive novice, je zabeleženo črno na belem tudi iz tvita, ki ga je objavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. In iz njegovega zapisa “Pogovor s predstavniki GZS, OZS, TZS, SBC, ZDS, KGZ, TGZS in ZDOPS na temo sprejetih ukrepov in smernic za drugi protikorona paket” jasno izhaja, da so pogovori tekli o drugem paketu in nikakor o prvem, ko je zavajal omenjeni spletni portal. 

Vir: twitter

Res je, da je bil v sredo prvi april, a nikakor ne gre enačiti nedolžnih laži iz rumenih novic z resnimi temami, kot je usoda slovenskega gospodarstva v času koronakrize. POP TV je s takim zavajanjem v dodatne skrbi potisnil številne slovenske podjetnike, kar nikakor ni smešno.

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...