Novi kanadski zakon bo strožje kaznoval kritike islama, tamkajšnji imami pa molijo k Alahu za smrt nevernikov

Datum:

“O Alah, uniči preklete Jude. O Alah, pobij jih enega po enega!” To so molitve, ki so jim muslimanski verniki redno priča v islamskem centru Al Aandalous v Montrealu, ki ga vodi zloglasni imam Sajed AlGitavi. Imama so večkrat slišali prositi k svojemu bogu, naj s svojo močjo podpre mudžahedine, muslimane, ki sodelujejo v sveti vojni džihad v Palestini, in naj nad Jude prinese prekletstvo in popolno uničenje. AlGitavi še zdaleč ni edini, ki mu oblasti v Kanadi dovolijo širiti sporočila nasilja in sovraštva, država pa v teh dneh celo pripravlja novi zakon, ki se bo še ostreje loteval islamofobije med lokalnim prebivalstvom. Konservativni kritiki se bojijo, da bo novi zakon omejeval svobodo govora, saj bo vsakršna kritika islama kot vere prepovedana, poroča spletna stran Jihad Watch.

                   

AlGitavijev sovražni besednjak še zdaleč ni osamljen primer med kanadskimi imami, zlasti v največji provinci Quebec. Že avgusta je Mazin Abdul Adhim, iraški imam iz Ontaria, islamske vernike spodbujal, naj prenehajo živeti v iluziji, ki naj bi jim jo slikale zahodne vlade. Pozival jih je k razpustitvi demokracije, naj sledijo pravim potem, ki jih uči islam, in naj med seboj sodelujejo pri ponovni vzpostavitvi Islamske države – kalifata.

Dr. Abdulah Hakim Quick, ki je v preteklosti opravljal vlogo svetovalca odbora za šolstvo v Torontu, je pred kratkim v eni izmed tamkajšnjih mošej v nagovoru vernikom dejal, “da bi morali biti vsi homoseksualci islamske veroizpovedi usmrčeni in da je homoseksualnost mogoče enačiti s sionizmom”.

Pred dnevi je islamsko društvo v Alberti gostilo več sirskih ekonomskih migrantov in njihove družine, na druženju, ki so ga organizirali skupaj z muslimansko skupnostjo Edmonton, pa so po poročanju spletne strani Jihad Watch molili za vse islamske vojščake na “misijah” v Evropi in drugod po svetu.

“O, Alah! Daj moči mudžahedinom vsepovsod po svetu, naredi njihova srca trdna, pomagaj jim najti in zadeti njihove tarče. Podari jim zmago nad njihovimi sovražniki,” je po poročanju molil imam.

Pred nekaj leti je Said Rageah iz Abu Huraira Centra molil k Alahu, naj uniči vse sovražnike islama in naj nad nevernike prikliče prekletstvo. V številnih islamskih šolah in mošejah v Kanadi pa so našli tudi ekstremistično literaturo.

T.  F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Koalicija s posebnim zakonom zaščitila Golobove rabote

Stranka SDS nasprotuje noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki...

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...